Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tom Waits bag musik på Det Kongelige

Robert Wilson og Tom Waits står bag forestilling om Bonnie og Clyde på Det Kongelige Teater. Verdenspremiere i København. Forestillingen skal på turné til bl.a. Tyskland, Holland og Norge.

Tom Waits skal sammen med dramatikeren Robert Wilson opføre en international musikteaterforestilling på Det Kongelige Teater. Foto: Robert Vos/EPA
Tom Waits skal sammen med dramatikeren Robert Wilson opføre en international musikteaterforestilling på Det Kongelige Teater. Foto: Robert Vos/EPA

Den 7. november næste år kan man i København opleve en vaskeægte verdenspremiere.

Det er en international musikteaterforestilling skrevet af den amerikanske teaterinstruktør og dramatiker Robert Wilson og den amerikanske musiker, komponist og skuespiller Tom Waits. Makkerparret har tidligere stået bag store forestillinger i Danmark, bl.a. »The Black Rider« og »Woyzeck« på Betty Nansen Teateret i København, men det er 14 år siden, de sidst har arbejdet sammen.

Forestillingen skal efter at have været opført på den store scene i Skuespilhuset ud på en international turné. Indtil videre er der aftaler om opførelse af forestillingen i Tyskland, Norge og Holland, oplyser Christian Bækholm, presseansvarlig for skuespil på Det Kongelige Teater.

Stykket, der foreløbig har fået titlen »Death Car«, er inspireret af den dramatiske historie om det berygtede amerikanske par Bonnie og Clyde, der i 30erne under Depressionen i USA begik en række spektakulære røverier. Parret, der menes af have dræbt flere politifolk og civile, døde selv under et opgør med politiet i 1934.

»Forestillingen er inspireret af Bonnie og Clydes liv, men den vil ikke blive en dokumentarisk gennemgang af deres liv,« siger Christian Bækholm.

Castingen til forestillingen finder sted i disse dage under overværelse af Tom Waits og Robert Wilson. Rollerne skal besættes af danske skuespillere.

Et stolt teater

Tom Waits’ kone, musikeren og komponisten Kathleen Brennan, medvirker også til produktionen af den nye forestilling.

»Det Kongelige Teater er meget stolt af, at dette store, internationale samarbejde får verdenspremiere i Skuespilhuset i København. Tom Waits, Kathleen Brennan og Robert Wilson er alle store scenekunstnere, som vi er utrolig glade for at få muligheden for at arbejde sammen med. Samtidig er det også en stor cadeau til nationalscenen, at Det Kongelige Teater huser urpremieren,« udtaler skuespilchef på Det Kongelige Teater Emmet Feigenberg.

Forestillingen produceres af Nicolai Vemming/UnlimitedArts i samarbejde med Det Kongelige Teater og en række internationale samarbejdspartnere.

Premieren finder sted på Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, 7. november 2014.

Historien om Bonnie og Clyde blev for alvor kendt, da der i 1967 blev lavet en romantisk film om dem. Den var instrueret af Arthur Penn og havde Faye Dunaway og Warren Beatty i hovedrollerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.