Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To ledere i DR er suspenderet efter upassende adfærd

To ledere fra DR Kultur er sendt hjem efter upassende adfærd over for praktikanter.

ARKIVFOTO To ledende medarbejdere i DR Kultur er blevet suspenderet i en sag om upassende adfærd over for praktikanter. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO To ledende medarbejdere i DR Kultur er blevet suspenderet i en sag om upassende adfærd over for praktikanter. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017)

København. To ledende medarbejdere i DR Kultur er blevet suspenderet i en sag om upassende adfærd over for praktikanter.

Det skriver Ekstra Bladet på sit nyhedssite.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har forlydender om, at den ene leder har udvist »særdeles upassende adfærd over for praktikanter«, ført til suspenderingerne.

Lederen er blevet suspenderet på ubestemt tid.

Den anden chef er ifølge avisens oplysninger suspenderet for sin rolle i sagen, men ikke for upassende adfærd.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra direktør i DR Kultur Tine Smedegaard Andersen.

Hun henviser til direktør i DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation Caroline Reiler.

Hun bekræfter, at der er en personalesag i DR Kultur.

Hun ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men bekræfter over for avisen, at DR har reageret på forlydender om en adfærd på en redaktion, som hverken kan eller vil blive tolereret.

- Indledningsvis vil jeg sige, at vi i DR ikke tolererer mobning eller krænkelser af nogen art. Jeg kan ikke gå ind i konkrete personalesager. Men jeg kan sige, at vi har reageret på forlydender om en adfærd på en redaktion, som vi hverken kan eller vil tolerere. Det har vi reageret på. Og det har vi bragt til ophør, siger Caroline Reiler til Ekstra Bladet.

I Dansk Journalistforbund er tre medarbejdere, heraf en direktør, suspenderet.

Direktøren er hjemsendt, mens en ekstern undersøgelse af anklagerne står på.

Ifølge Berlingskes oplysninger har sagen om upassende adfærd ikke seksuel karakter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.