Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To dages gratis musik ved Berlingske-konkurrence

11-årige Ester Fog-Nielsen og Sigrid Ingeborg Dinitzen-Kjærulff på 10 ved sidste års finalekoncert. Foto: Nikolaj Linares.
11-årige Ester Fog-Nielsen og Sigrid Ingeborg Dinitzen-Kjærulff på 10 ved sidste års finalekoncert. Foto: Nikolaj Linares.

Der er gratis adgang til to dage fyldt med ungt talent og musikalske oplevelser, når Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence i weekenden afvikles for 44. gang. Konkurrencen finder sted i Københavns kommunale Musikskoles smukke koncertsal, Staldgade 29 på Vesterbro, begge dage fra kl. 9 til cirka kl. 18. Flere end 100 unge musikere op til 17 år har tilmeldt sig konkurrencen og skal hver spille cirka fem minutter foran de syv dommere, som nøje vurderer hver enkelt præstation og afgør, hvem der skal have 1., 2., 3. præmie – eller guldmedalje, som gives for de allerbedste præstationer.

Præmielisten offentliggøres på b.dk mandag den 27. april, og præmieoverrækkelsen finder sted ved den festlige finalekoncert i Tivolis Koncertsal tirsdag den 26. maj. Her afsløres også, hvem der bliver årets modtager af den særlige talentpris på 10.000 kroner, som uddeles af Berlingskes klassiske musikredaktør, Søren Schauser, og gives for den helt særlige musikalske præstation.

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence har været afholdt hvert år siden 1972. En lang række af Danmarks dygtigste klassiske musikere gennem de seneste godt 40 år har trådt deres barnesko i konkurrencen, bl.a. violinisterne Kim Sjøgren og Nikolaj Znaider, cellisten Andreas Brantelid, accordion-spilleren Bjarke Mogensen og fløjtenisten Ulla Miilmann. Sidste år spillede den kun 20-årige oboist, Eva Steinaa, der så sent som i 2009 vandt guldmedalje i konkurrencen, sig til en plads som 1. solo-oboist i DR SymfoniOrkestret. Læs mere om konkurrencen på b.dk/kultur. 8trine

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.