Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tivoli: Vi er rystede over nej til storstilet millionprojekt

Tivoli var ikke forberedt på et nej til Tivoli Huset, som nu er blevet afvist af Københavns Kommune.

Tivoli Huset skal efter planen have glasfacader, så man eksempelvis kan se Tivoli Garden fra haven. Ill: Tivoli
Tivoli Huset skal efter planen have glasfacader, så man eksempelvis kan se Tivoli Garden fra haven. Ill: Tivoli

Der er kommet et alvorligt bump på vejen for Tivolis nye byggeplaner. Det storstilede projekt Tivoli Huset, som efter planen skal være hjemsted for blandt andet Tivoli-Garden og Tivolis Balletskole, er blevet stemt ned af et flertal i København Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Det nej var Tivoli bestemt ikke forberedt på.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi er en lille smule rystede. Det havde vi ikke set komme. Vi synes, det er et projekt, der er nemt at holde af,« siger underdirektør for Brand & Kommunikation i Tivoli, Dorthe Barsøe. Det 4.500 kvadratmeter store og 130 mio. kroner dyre Tivoli Huset skulle efter den oprindelige plan stå færdigt i 2017 og bygges til Tivolis Koncertsal ud til Tietgensgade. Den 4. etagers høje bygning ville blive gennemsigtig med store glasvinduer og på taget skulle der være områder med græs, mos og bier samt solceller. Pengene er også skaffet af Tivoli selv og en donation fra A.P Møller Fonden.

Men selvom Købehavns teknik- og miljøborgmester kan lide idéen bag, var det alligevel ikke nok til at godkende af det fremlagte projekt ved mandagens møde.

»Jeg har meget stor forståelse for Tivolis ønske om at bygge en ny musik- og balletskole. Og jeg bakker meget op om Tivolis ønske om at bygge på en måde, så Tivoli åbner sin facade mere mod den omgivende by. Men det fremlagt projekt bliver for højt, for kompakt og uharmonisk i forhold til omgivelserne,« siger Morten Kabell (Ø) i en skriftlig kommentar.

 

Samtidig understreger borgmesteren, at afvisningen ikke er et endegyldigt nej til Tivoli Huset.

»Jeg og flertallet ser meget gerne et revideret projekt fra Tivoli. Her skal der være mere fokus på forholdet til de eksisterende bygninger i nærområdet, oplevelsen af gaderummet, kig ind til haven og til de modstående facaderækker og muligheden for cykelparkering på egen grund,« lyder det.

Klar til dialog

Dorthe Barsøe har endnu ikke hørt fra Teknik- og Miljøudvalget, men hun ser frem til at blive orienteret om udfordringerne for Tivoli Huset og er klar til en dialog med kommunen.

»Det er det vigtigste for en god dialog, at vi forstår, hvilke opmærksomhedspunkter der er. Og så må vi prøve at arbejde videre derfra,« siger Dorthe Barsøe.

 

Hun mener dog, der må være tale om en form for misforståelse, når borgmesteren kan bruge ord som »for højt, for kompakt og uharmonisk«. Det svarer ifølge underdirektøren slet ikke til Tivolis opfattelse af det nye byggeri.

»Vi synes, det er let, transparent og et ansigt ud mod byen, hvor folk kan kigge ind og se, hvad der sker. Så vi synes, der er et misforhold i opfattelsen af byggeriet, og det er en af de ting, hvor vi bliver nødt til at forstå hinanden,« siger Dorthe Barsøe.

Tivoli ved endnu ikke, hvordan kommunens nedadvendte tommelfinger vil påvirke tidsplanen for byggeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.