Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tivoli med stor million-satsning: Nu bliver én forlystelse endnu vildere

Millionsatsning i virtuel reality bliver en del af turen med Dæmonen, når Tivoli åbner for 2017-sæsonen.

Forestil dig at køre med 77 kilometer i timen, hvor kroppen tilføres en 4G-påvirkning med virtuel reality-briller på - og det hele er overstået i løbet af 104 sekunder.

Det bliver der mulighed for, når Tivoli til foråret skruer op for forlystelsen Dæmonen. Der er tale om en investering for et tocifret millionbeløb, oplyser Tivoli.

Ud over fald på 20 meter og tre loop, så bliver det hele nu tilsat en tur i gondol et sted i Kina på en fyrværkerifabrik, hvor noget uventet sker.

Som passager i Dæmonen "rutsjer" man gennem et univers af ildsprudende drager og dæmoner fra den kinesiske mytologi og fyrværkeri, der eksploderer i et kinesisk univers fra en svunden tid.

Der er arbejdet på projektet i to år.

»Nu er vi teknisk der, hvor vi er klar til at tilføje Dæmonen en ny digital dimension,« siger Jacob Helenius, direktør i udviklingsafdelingen, i en pressemeddelelse.

»Med virtuel reality åbner der sig helt nye døre for os til at skabe spektakulære oplevelser - ovenikøbet i eksisterende forlystelser.«

Dæmonen i Tivoli bliver den første rutsjebane i Skandinavien, hvor gæsterne kan vælge virtuel reality (VR) i forbindelsen med turen.

Det er Tivolis egen udviklingsafdeling, der har skabt og designet den nye oplevelse til Dæmonen.

En computer, der er koblet på rutsjebanens vogne, kommunikerer acceleration og placering til gæsternes VR-headset via Bluetooth.

På den måde bliver VR-oplevelsen koordineret med den enkeltes placering i rutsjebanen.

Den virtuelle tur er et tilvalg, og gæsterne kan fortsat vælge en almindelig tur i Dæmonen. Tivoli åbner for sommersæsonen 6. april.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.