Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltale: Koreograf arbejdede illegalt på Det Kongelige Teater i syv år

Både en amerikansk kvinde og Det Kongelige Teater er anklaget i sag om ugyldig arbejds- og opholdstilladelse.

En 63-årig amerikansk kvinde, der i mange år har arbejdet som koreograf for Det Kongelige Teater, er tiltalt for at have arbejdet og opholdt sig uden gyldig tilladelse i Danmark. Sagen kører ved Københavns Byret. Free/Per Johansen
En 63-årig amerikansk kvinde, der i mange år har arbejdet som koreograf for Det Kongelige Teater, er tiltalt for at have arbejdet og opholdt sig uden gyldig tilladelse i Danmark. Sagen kører ved Københavns Byret. Free/Per Johansen

København. En 63-årig amerikansk kvinde, der i mange år har arbejdet som koreograf for Det Kongelige Teater, er tiltalt for at have arbejdet og opholdt sig i Danmark uden gyldig tilladelse.

I syv år arbejdede hun ifølge anklagen uden de fornødne papirer.

- Hun er lidt et fænomen i teater- og balletverdenen, og det faldt mig aldrig ind, at det var noget, jeg skulle spørge ind til, siger Marianne Bennetzen, administrationschef hos Den Kongelige Ballet, der hører under Det Kongelige Teater.

Det er hende, der af Det Kongelige Teater er udpeget til at repræsentere teatret i sagen.

Den 63-årige kvinde er også anklaget for at have opholdt sig i Danmark uden tilladelse fra 1994 til 2014.

Kvinden forklarer i Københavns Byret, at hun var af den overbevisning, at hun havde en permanent opholdstilladelse, og det var det, hun ville svare, hvis hun blev spurgt.

Hun havde også en tidsubegrænset opholdstilladelse i 1989, men her rejste hun til Los Angeles med sin mand og to børn. Da hun nogle år senere vendte tilbage, var papirerne ikke længere i orden, har det nu vist sig.

Det Kongelige Teater er også på anklagebænken for at have ansat kvinden fra 2007 til 2014 uden gyldig arbejds- og opholdstilladelse. Anklagemyndigheden kræver en bøde på 1,7 millioner kroner.

Der ventes dom mod både kvinden og Det Kongelige Teater senere onsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.