Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere sovjet-stater skal se »Borgen«

En lang række tidligere Sovjet-stater kommer til at lære Birgitte Nyborg og det danske demokrati at kende, når »Borgen« snart bliver vist på tv.

Nu skal indbyggere i en række tidligere sovjet-stater lære Birgitte Nyborg at kende.
Nu skal indbyggere i en række tidligere sovjet-stater lære Birgitte Nyborg at kende.

Snart kan indbyggere i flere gamle sovjet-stater stifte bekendtskab med statsminister Birgitte Nyborg, journalist Katrine Fønsmark og spindoktor Kasper Juul.

En lokal tv-udbyder har nemlig sikret sig rettighederne til "Borgen", som betyder, at serien kan vises i Rusland, Ukraine, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan, Armenien, Aserbajdsjan, Georgien og Moldova.

Chef for DR Internationalt Salg, Helene Aurø, glæder sig over, at "Borgen" nu kan introduceres til seere fra de tidligere sovjet-stater.

- I dette tilfælde er det lande med over 275 millioner seere, den nu skal vises i, og efterhånden er "Borgen" ude i fem verdensdele. Samtidig får vi fortsat henvendelser fra nye tv-stationer, der gerne vil købe serien, siger hun.

Populær i hele verden

Den danske tv-serie, der foreløbig har kørt i to sæsoner på DR1, har klaret sig rigtig godt i det store udland, hvor mange lande har købt og vist serien. 

Det gælder bl.a. Norge, Sverige, Letland, Island, Australien, Belgien, Serbien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Makedonien, Argentina, Chile, Peru, Sydkorea, Brasilien, Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Sidstnævnte land var så glad for serien, at de præmierede den men prisen for »Bedste internationale dramaserie« ved tv-prisuddelingen BAFTA tidligere på året.

Tredje sæson af "Borgen" vises på DR1 i 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.