Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thure Lindhardt nomineret til prestigefyldt pris

Danske Thure Lindhardt er nomineret til den anerkendte amerikanske filmpris Independent Spirit Award for sin rolle i filmen »Keep the Lights On«.

Rollen i filmen "Keep the Lights On" har indbragt Thure Lindhardt en nominering for bedste mandelige skuespiller. Filmen er også nomineret til prisen for bedste film, bedste instruktør og bedste manuskript.
Rollen i filmen "Keep the Lights On" har indbragt Thure Lindhardt en nominering for bedste mandelige skuespiller. Filmen er også nomineret til prisen for bedste film, bedste instruktør og bedste manuskript.

Bradley Cooper, Jack Black, John Hawkes, Matthew McConaughey og Wendell Pierce. Det er de stjerner, som den danske skuespiller Thure Lindhardt skal kæmpe mod om prisen for årets mandlige hovedrolle ved uddelingen af Independent Spirit Awards til februar. Han er nomineret for sin rolle i det amerikanske drama »Keep the Lights On«.

- Det er vildt fantastisk og dejligt, at en lavbudgetfilm kan blive anerkendt på den måde, siger Thure Lindhardts manager Lene Seested fra Panorama Agency.

Hun glæder sig over, at filmen og ikke mindst den danske skuespillers præstation nu bliver internationalt anerkendt. Og det er ikke kun stort for Thure Lindhardt selv, som modtog beskeden om sin nominering under en middag i København.

- Der var både kram og hurraråb. Jeg har arbejdet for Thure i 12 år, og vi har mange gange år talt om, at det kunne være sjovt at være med internationalt på den måde. Vi troede ikke, det ville ske, men vi har åbenbart fået åbnet nogle døre, og det er blevet virkelighed. Det er bare fedt, fortæller Lene Seested, som skal overvære prisuddelingen den 23. februar i Santa Monica sammen med Thure Lindhardt.

Independent Spirit Awards er de uafhængige filmproducenters svar på Oscar-uddelingen. De nominerede film er skabt uden om de store Hollywood-selskaber og har typisk et mere kunstnerisk fokus. Alligevel skeler både Oscar- og Golden Globe-komiteerne til Independent Spirit Awards og følger nøje med i, hvem der nomineres og hvem der vinder, fortælle Lene Seested. Nomineringen kan derfor for alvor sætte nogle ting i gang for den danske skuespiller og holdet bag filmen.

- Det er en meget stor anerkendelse. Independent-film er meget respekterede og anerkendte i USA. Det er væltet ind med lykønskninger fra både samarbejdspartnere, agenter og castere fra hele branchen. Det er virkelig noget, der giver genlyd, fortæller hun.

Man skal være medlem af Film Independent for at kunne stemme på de nominerede, men almindelige filmelskere kan også være med. Komiteen består dermed både af filmskabere, producenter og publikummer, der foretrækker kunstneriske film. Man skal dog blive medlem inden 7. december for at kunne stemme om den kommende uddeling, hvor Thure Lindhardt er nomineret.

»Keep the Lights On« er desuden nomineret til prisen for bedste film, bedste instruktør og bedste manuskript.

Det er ikke første gang, at Danmark er repræsenteret til Independent Spirit Awards. Thomas Vinterbergs »Festen« vandt prisen for bedste udenlandske film i 1998, og Lars Von Trier vandt i samme kategori for »Dancer in the Dark« i 2000. Thure Lindhardt er imidlertid den første skandinav, som er nomineret i kategorien bedste mandlige hovedrolle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.