Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Warberg i topform nærmest dansede på vittighederne

Siden sit første soloshow for to år siden har Thomas Warberg fundet på bedre materiale, han har skåret det bedre til og serverer det overlegent dynamisk. Thomas Warberg Comedy Show 2016 anmeldt i Bremen Teatret torsdag aften.

Komiker Thomas Warberg er aktuel med sit nye show »Thomas Warberg Comedy Tour 2016«.
Komiker Thomas Warberg er aktuel med sit nye show »Thomas Warberg Comedy Tour 2016«.

Da Thomas Warberg debuterede med sit første one-man-show for to år siden efterlyste jeg mindre råberi og mere rød tråd i et ellers solidt show. Han råber stadig ligeså meget som tidligere, men Thomas Warberg har på næsten alle andre punkter forbedret sig, så det er tilgivet. Frem for alt så er materialet skarpere skåret og bedre leveret.

Man fornemmer, at Warberg har skrevet og skrevet og sorteret og sorteret så meget, at ”Thomas Warberg Comedy Tour 2016” nærmest føles som en greatest hits parade af vittige historier om, hvordan vi behandler hinanden. En hudfletning af løberes påstande om lykke og en tur med kæresten i brusekabinen er højdepunkter, mens Warbergs egne sønderjyske egnsfæller må tage mange morsomme slag til kæberne.

Warberg var i topform til sin turnépremiere i en grad, så han nærmest dansede rundt ovenpå oven på afleveringen af sit materiale. Siden 2014 er Warberg blevet bedre på næsten alle punkter, selv om vi godt kunne bruge lidt mere ping pong med publikum denne gang.

En afsluttende beskrivelse af tåbeligheden ved at være bange for syriske flygtninge på motorvejen var lang og bevægede sig på den smalle grænse mellem humor og politisk tale. Jeg kom til at tænke på Chaplins jødiske barbers tale i ”Diktatoren”, hvor komikeren blev alvorlig et øjeblik, og det er et godt tegn. Der er en fin rød tråd af næstekærlighed og politisk hjerte i Warbergs nye show, og det gør ham til mere menneske og mindre komikmaskine.

Warberg har måske stadig en smule mere energi, end materialet kan holde til, men han er så absolut den bedste af de halvnye på den danske stand-up scene. Og de skal passe på i førergruppen, for Thomas Warberg har medvind, og han kører godt nok stærkt.

P. S.: Før Thomas Warberg gik på scenen til sin turnépremiere, fik føllet Mark Le Fêvre et kvarter til at vise sit værd. Det begyndte med en klappe-kage start, der var for lang i spyttet, men blev heldigvis afrundet med et hidsigt og inspireret angreb på DSB.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.