Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrortrussel: Tysklands største musikfestival evakueret

Op mod 90.000 mennesker skulle have hørt rockbandet Rammstein fredag aften. Alle er nu sendt hjem på grund af konkret terrortrussel. Politiet har oprettet nødnummer.

Festivalpladsen efter Rock am Ring blev evakueret.
Festivalpladsen efter Rock am Ring blev evakueret.

Tysk politi har med kort varsel afbrudt festivalen Rock am Ring fredag aften.

Op mod 90.000 mennesker var ventet til aftnens koncert med rockbandet Rammstein i Nürburgs kæmpestadion.

Politiet kontaktede arrangørerne tidligere på dagen og informerede de ansvarlige om en konkret terrortrussel.

Myndighederne havde allerede forstærket indsatsen efter angrebet i Manchester sidste uge og stillede med 1.200 betjente på festivalpladsen.

Hvad den konkrete trussel går ud på, har hverken politi eller arrangører sagt noget om endnu - men man tager ifælge politiets hjemmeside enhver mistanke "meget alvorligt" og står klar med "alle nødvendige tiltag".

Tysk politi havde ifølge dagbladet Frankfurter Allgemeine fået et konkret vink og kunne derfor "ikke udelukke" forsøg på terror i aftnens løb.

»Vi kan forhåbentlig fortsætte i morgen. Gå venligst mod nærmeste udgang,« lød det over højttalerne fredag aften.

Gæsterne skulle samtidig rømme den tilstødende campingplads.

Også gaderne rundt om det store stadion er spærret af - om end busdriften opretholdes af hensyn til de mange unge på vej væk.

Indenrigsminister Roger Lewentz fra delstatsregeringen i Rheinland-Pfalz planlægger en pressekonference i løbet af de næste timer og vil her informere nærmere.

Politiet i Koblenz har åbnet et nødnummer for festivalgæster med yderligere spørgsmål. Hvis man ringer fra Danmark, er nummeret 00 49 800 65 65 651.

Tidligt lørdag morgen meddeler arrangøren, at der klokken 11.00 lørdag formiddag vil være et pressemøde, hvor man vil fortælle mere om grunden til evakueringen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.