Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syv skudsikre fra Tarantino

Torsdag ruller biograferne det ekstra brede lærred ud, når Quentin Tarantinos nyeste film, »The Hateful Eight« - optaget i gammeldags storfilms-bredformat - har premiere. Som forgængeren en western og som alle andre Tarantino-film fyldt med referencer til klassisk filmsprog, vold og gang i dialogen. Få genopfrisket Tarantinos filmunivers her:

Quentin Tarantinos »The Hateful Eight« får premiere torsdag.
Quentin Tarantinos »The Hateful Eight« får premiere torsdag.

Django Unchained.

Tarantinos første western fik premiere i 2013 og allerede i titlen er der den typiske køren på en gammel genre - hævneren Django fra 70'ernes spaghetti-westerns. Hos Tarantino er Django bare blevet sort, og hævnen kommer til at handle om et raceopgør, som man ikke så så meget til i gamle dage. Men selv om der skydes mindst lige så mange som i de gamle Django-film, så snakkes der typisk for Tarantino en god del mere.

Inglorious Basterds.

Action-komedie fra 2009 med Brad Pitt som ikke alt for kløgtig og let brovtende specialpatrulje-agent bag fjendens linjer i en slags krigsfilm med nazister, som vi kender dem fra anden verdenskrig og et action-plot i den fantasifulde ende. Som "Ørneborgen" på syre.

 

Death Proof.

Tarantinos svar på drengerøvsfilmen fra 2007. Kurt Russel - der vender tilbage i "The Hateful Eight" - som enspænder-stuntman i specialbygget dræbende Dodge, overfor et læs smukke og seje kvinder. Klassisk Tarantinosk b-film reference for fuld udblæsning, med fart, vold og veloplagt bar-dialog.

Kill Bill.

Egentlig to film - vol. 1 og vol.2, fra 2003 og 2004. Her er det hævneren fra karatefilmen, der vender tilbage i et nyt århundrede. Uma Thurman i gul Bruce Lee-kampdragt giver den med cirkelspark og samurai-svar i den to film lange historie, hvor den første lader knoer og kæder tale blodigt i billeder og tegneseriesprog, mens den anden giver noget mere plads til lange Tarantino'ske samtaler.

Jackie Brown.

Krimi-drama fra 1997 med Blaxploitation-stjernen Pam Grier i den handlekraftige titelrolle i et  klassisk Elmore Leonard-plot tilsat en god portion Tarantino-skrue. Robert de Niros rolle som småtskåret gangster med overdreven hash-trang er svær at få ud af hovedet igen.

Pulp Fiction.

Guldpalme-vinder fra 1994 og John Travoltas genkomst fra 70'ernes dansegulve til yderst tilbagelænet revolvermand med stadigt mindeværdige samtaler med Samuel L. Jackson. Små, rå novellefilm viklet ind i hinanden og med brudt kronologi -  nyskabende for sin tid.

Håndlangerne (Reservoir Dogs).

Tarantinos debut-film fra 1992, som først fik dansk premiere i  året efter. Seks mænd i sorte habitter og dæknavne i et bankkup, der går helt galt. Tarantino-navne som Michael Madsen, Tim Roth og Harvey Keitel. Punchline-fyldte dialoger, opbrudte tidsrammer, klassiker-hints og voldsæstetik. Quentin Tarantino har holdt sporet fra starten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.