Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syv grand prix-byer rystet over DR: De svigter os

I syv byer har grand prix-feberen raset, efter at DR gjorde dem til medarrangører. Men nu har DR droppet samarbejdet, og byerne kræver deres penge tilbage.

Fra årets Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg, hvor Soluna Samay vandt.
Fra årets Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg, hvor Soluna Samay vandt.

I Brønderslev, Otterup, Varde, Hurup, Auning, Vamdrup og Kalundborg er den grand prix-feber, der har hersket i de syv byer de sidste tre måneder, nu blevet afløst af raseri og skuffelse, skriver BT.

DR har netop droppet planerne om de syv byer som centrum for store grand prix-fester - planer som gjorde byerne til medarrangører, og som alle syv byer har brugt mange kræfter og penge på.

Gennem en advokat kræver byerne nu blandt andet et beløb på i alt 625.000 kroner, som fem af dem har indbetalt i den forbindelse, tilbagebetalt fra DR.

- Jeg er rystet. Jeg troede, vi havde med en professionel arrangør at gøre, siger Michael Astorp, handelschef i Brønderslev Kommune, efter at DR nu har droppet samarbejdet med de syv byer.

- Vi føler, at DR lader hånt om det lokale foreningsliv og lader arrangørerne stå med en økonomisk bet, som i sidste ende vil ramme ungdomsarbejdet i lokalsamfundet, siger Henrik Pedersen fra grand prix-udvalget i Hurup.

De syv byer holdt krisemøde med DR i torsdags, og efter krisemødet har byerne via en advokat, Allan Ulriksen, blandt andet krævet, at DR tilbagebetaler pengene - i brevet fik DR frist til tirsdag til at komme med et bud på en løsning af sagen.

- Det vil uden tvivl få stor økonomisk indflydelse på fremtidige arrangementer for nogle af de syv byer, da DR har valgt at fraskrive sig ansvaret for de allerede indbetalte beløb, som i alt udgør 625.000 kroner. De vil selvfølgelig mangle i de lokale foreningskasser, indtil Danmarks Radio forhåbentlig besinder sig og tilbagebetaler beløbene, siger de syv byers talsmand, hotelejer Poul Winther fra Otterup.

Det lykkedes ikke mandag aften BT at få en kommentar fra DR-toppen om sagen, men i et brev, som BT er i besiddelse af, stilet til de syv byers advokat, afviser Christian Odd Wiberg fra DR Multimedia umiddelbart at betale pengene tilbage.

- Det, jeg kan sige allerede nu, er, at de allerede foretagne indbetalinger til Dansk Underholdnings Produktion ikke er et aftaleforhold, DR er part i, men også det vil vores juridiske afdeling formentlig vende tilbage til, skriver han - og afviser overfor byerne en hurtig løsning på sagen.

- Jeg forstår, at I gerne vil have en afklaring hurtigst muligt. Men DR bliver nødt til at afdække alle aspekter til bunds for at løse denne sag på et seriøst grundlag – både juridisk og kommunikativt. Derfor håber jeg, at vi kan fortsætte den konstruktive dialog i begyndelsen af næste uge, skriver Christian Odd Wiberg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.