Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syreramt balletmester har fået afløser

Bolshoiballettens balletmester Sergei Finin afløses af tidligere solodanser efter et syreangreb. Finin regner dog med at komme tilbage på sin post.

Sergei Filin, her fotograferet på hospitalet indlagt efter et syreangreb i et interview med REN TV i Moskva.Foto: Reuters
Sergei Filin, her fotograferet på hospitalet indlagt efter et syreangreb i et interview med REN TV i Moskva.Foto: Reuters

Galina Stepanenko blev tirsdag udnævnt som fungerende balletmester for Bolshoiballetten.

Hun afløser Sergei Finin, der i sidste uge blev udsat for et overfald, hvor han fik kastet syre i ansigtet. 

Galina Stepanenko er 46 år gammel og tidligere solodanser på balletten, hvor hun blev ansat i 1990 indtil hun blev pensionering som danser i december 2012. Hun har siden da fungeret som instruktør, skriver New York Times. Det forventes dog, at hun kun midlertidigt vil være balletmester, fordi Finin forventer at komme tilbage på sin post.

Han er stadig indlagt efter angrebet, hvor en endnu ukendt gerningsmand kastede syre i ansigtet på ham. Den ramte og beskadigede hans højre øje, men han vil bevare synet på det venstre, har læger lovet ham. Onsdag vil han blive opereret igen.

Det er endnu uklart, hvorfor Finin blev angrebet. Selv oplyser han i et interview med en russisk avis Komsomolskaya Pravda, at han havde modtaget trusler i løbet af 2012, og at han havde fået tilbudt beskyttelse og en chaufffør, et tilbud, han dog havde afvist. Han mener selv, at angrebet skyldes interne forhold på balletten. Politiet undersøger i øjeblikket, om det skyldes personlige motiver, professionelle eller økonomiske.

Finin, der er ved godt mod, er ikke bekymret for sit udseende, kun for sit syn og sin  mulige tilbagevenden til balletten, oplyser desuden, at jo, det gør ondt at blive angrebet med syre, men ikke så ondt, som det gjorde, da han dansede Svanesøen på et brækket ben, fordi han vidste, at hans mor sad blandt publikum. Mor var ikke blevet begejstret, hvis forestillingen var blevet aflyst,så han dansede. 

- Jeg vidste, at hvis de sænkede tæppet og fortalte, at der var sket mig noget, ville Mama ikke tolerere det. Så jeg dansede indtil pausen, siger han.

Selvsamme åbenbart lidt skrappe mor fortæller, at familiens nytårsferie i år var plaget af, at hendes søn modtog op mod 800 truende opkald.

"Mor de har hyret en lejemorder," sagde han til hende. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.