Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige indsender ikke forslag til UNESCO - vil ikke skabe "værdihierarkier"

Den svenske regering indsender ikke forslag til FNs organisation UNESCO med svenske kulturværdier. Regeringen vil ikke skabe hierarkier, siger man.

Luciaoptog med 3. klasserne på Houlkærskolen i Viborg. Foto: Preben Madsen
Luciaoptog med 3. klasserne på Houlkærskolen i Viborg. Foto: Preben Madsen

Frygten for at skabe værdihierarkier gør, at den svenske regering ikke vil nominere forslag om immaterielle værdier til UNESCOs internationale liste. Almindelige svenskere havde foreslået værdier som Luciaoptog og instrumentet nøgleharpe, der bruges i svensk folkemusik, som udtryk for en speciel svensk kulturtradition. Ifølge UNESCO kanl immateriel kulturarv være både traditioner, sprog og viden, som bør bevares. Sverige har tidligere bidraget til UNESCOs liste.

Men i år har regeringen ifølge Sveriges Radio og TV (SVT) besluttet ikke at indsende nogle forslag. SVT citerer departementschef i Kulturministeriet Per Ohlsson Fridh for at sige: »Det er ganske mange gange problematisk at hævde, at en vis kulturarv eller tradition skulle være vigtigere eller have større betydning end en anden. Derfor synes vi, i den situation vi har nu, at der ingen grund er til at indordne dem i den type værdiheirarki.«

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.