Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Suspekt hylder afdød dansk sangerinde på nyt nummer

Nummeret til Linkoban er ifølge raptrioen den sang, de har brugt længst tid på at lave nogensinde.

Suspekt mindes Linkoban på deres nye plade, 100% Jesus. Scanpix/Mathias Bojesen
Suspekt mindes Linkoban på deres nye plade, 100% Jesus. Scanpix/Mathias Bojesen

Efter et længere sygdomsforløb døde Linkoban af kræft for et år siden blot 30 år gammel, og dødsfaldet efterlod familie, fans og kolleger i sorg og chok.

Linkoban, der bar det borgerlige navn Ling Ly, var nær veninde af Suspekt, som nu hylder rapsangerinden på deres nye album, "100% Jesus".

"Lings sang" har været det sværeste nummer at skrive nogensinde og den sang, der har taget længst tid at lave, fortæller Suspekt-drengene i et interview med Soundvenue.

- Vi har alle andre mistet masser af venner og bekendte, men Ling var også selv musiker, så jeg tror ligesom, at hendes ånd har været med det var sådan, at der måttes laves et eller andet, forklarer Emil Simonsen fra raptrioen til musikmagasinet.

- Det er ikke bare lige noget, man skriver. Og det er ikke bare lige et nummer, man laver. Vi har virkelig brugt lang tid på det. Virkelig lang tid, siger Simonsen til Soundvenue og tilføjer, at personen, der har lavet strygere til Coldplay og The Verve, også har lavet strygerne til "Lings sang".

Nummeret er seks minutter langt, og omkvædet synges af Lau Ingemann Pedersen fra Fribytterdrømme, mens radioværten og musikeren Simon Jul blandt andre står bag beatet.

Suspekt har altid haft et nært bånd til Linkoban, og det er kun blevet stærkere og stærkere, fortæller Emil Simonsen til Soundvenue.

- Hun var ligesom med under hele denne her plade, og vi blev virkelig enormt tætte venner. Det var vi også før, men det er mærkeligt, at der skal en sygdom til, at man er meget intenst sammen, lyder det fra rapperen til musikmagasinet.

Linkoban meddelte i oktober 2015, at det danske sundhedsvæsen havde gjort alt, hvad det kunne. Det fik efterfølgende blandt Suspekt, Benal og Jooks til at lave en støttekoncert, så sangerinden kunne søge videre behandling i Tyskland.

Linkoban døde tre måneder efter den 17. februar blot 30 år gammel.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.