Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Succesfulde Saveus: Dette nummer betyder meget for mig

Han har taget springet væk fra X Factor-stemplet og håber på succes i udlandet.

De fleste husker ham fra underholdningsprogrammet "X Factor", men meget er sket, siden Martin Hedegaard i 2008 vandt den første udgave af programmet.

Han er nu aktuel med soloprojektet Saveus, og det går godt for den unge musiker, der også håber på, at han på et tidspunkt slår igennem i udlandet.

Han har allerede taget et godt skridt på vejen, efter at han for nylig har underskrevet en kontrakt med det amerikanske pladeselskab Island Records, og håbet er, at han får lov til for alvor at teste sit talent af i USA.

- Det er en kæmpe drøm for mig. Jeg synes virkelig, det er stort. Jeg følte mig godt tilpas i det her pladeselskab og kunne rigtig godt lide folk, så vi signede med dem. Det er meget nyt, så vi satser på, at vi skal derover og spille i starten af næste år, siger han.

Selv peger han på, at nummeret "Levitate Me" har spillet en stor rolle for, at han er kommer hertil.

- Jeg vil sige, at "Levitate Me" betyder rigtig meget for mig, fordi det er den sang, der først fik tingene til at ske for mit projekt. Vi kom ud at spille og på festivaler. Det er helt klart den sang, der har fået os længst og som fik os signet i USA, forklarer Martin Hedegaard.

Sangen, der har over to millioner afspilninger på musiktjenesten Spotify, skrev han i 2013, men det var først to år senere, at han udgav nummeret.

- Det var der, flygtningekrisen for alvor begyndte, og der var mange ting, jeg var uforstående over for, siger Martin Hedegaard og uddyber:

- Det var lidt håbløst. Jeg besluttede hurtigt, at sangen skulle handle om at være uforstående over for de katastrofeting, der sker. Den stiller et spørgsmål, men siger samtidig, at man skal blive klogere på, hvorfor det er sådan her.

Samtidig var nummeret det første, han færdiggjorde på egen hånd, og det vækker også lidt stolthed, fortæller han.

Saveus optrådte fredag aften på den aarhusianske festival Northside.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.