Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Succesforfatteren Jessica Blair hedder Bill

Kvindelig succesforfatter har afsløret sin sande identitet.

22 kærlighedsromaner har Jessica Blair skrevet. Jessica Blair har nu vist sig at være en 89 årig britisk krigsveteran.
22 kærlighedsromaner har Jessica Blair skrevet. Jessica Blair har nu vist sig at være en 89 årig britisk krigsveteran.

Karen Blixen kaldte sig sommetider Isak Dinesen. Mary Ann Evans fra det britiske kaldte sig gerne George Eliot. Og svenske Victoria Benedictsson udgav romaner under navnet Ernst Ahlgren.

Talløse forfattere gennem tiden har skrevet under pseudonym: De har udgivet deres bøger under et opdigtet navn. Årsag? Forlagene fandt ikke deres eget navn salgbart nok. En herre på omslaget virkede ligesom mere troværdig.

Men det er anderledes i dag - især hvis emnet ligger til den romantiske side.

Jessica Blair med de 22 romaner om kærlighed i næsten alle afskygninger har nu afsløret sig som mand. Og ikke en hvilken som helst mand:

Bill Spence blev født 1923 i midtengelske Middlesbrough, aftjente sin værnepligt i Royal Air Force og var pilot på hele 36 bombetogter under Anden Verdenskrig.

Han lod sig senere udstationere på afrikansk jord - nærmere bestemt det britiske Rhodesia, i dag identisk med Zimbabwe. Det var faktisk på vej til det sydafrikanske, han fik sin skrivekløe og forfattede sin første bog. Afsløringen kom på hans egen blog for nylig.

Ideen om en serie med Jessica Blairs navn på coveret kom i 1992, skriver han. Og eftersom bøgerne blev en verdenssucces, fortsatte han bare. Selv om den forhenværende bombepilot nærmer sig de 90 år, har han roman nummer 22 på vej.

Stort set alle bøgerne prydes af en tegning på forsiden. En tegning af en yngre kvinde med langt hår, lidt gammeldags kjoler og længselsfulde blikke mod havet i baggrunden.

Hvorvidt afsløringen vil påvirke bøgernes salg, vides endnu ikke. Om de for eksempel bliver mindre populære hos kvindekønnet. Eller måske mere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.