Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stjernedrys over "Forbrydelsen III"

Efter første afsnit af en ny omgang "Forbrydelsen" med Sarah Lund i spidsen ser størsteparten af landets anmeldere frem til resten af serien. De fleste kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Familiedynastiets overhoved, Robert Zeuthen, spillet af Anders W. Berthelsen, sammen med børnene Carl og Emilie, spillet af Oliver Ternstrøm og Kaja Fjeldsted, inden dramatikken for alvor tager fart.
Familiedynastiets overhoved, Robert Zeuthen, spillet af Anders W. Berthelsen, sammen med børnene Carl og Emilie, spillet af Oliver Ternstrøm og Kaja Fjeldsted, inden dramatikken for alvor tager fart.

Det er stadig et mørkt og dødsmærket univers, og Sarah Lund er stadig en sweaterklædt opdager med hjertet på rette sted, og der bliver stadig begået mord, som skal opklares, og der bliver stadig lagt spor ud, som skal efterprøves. "Forbrydelsen III" lægger sig i forlængelse af de to foregående serier. Men på den gode måde, skal man tro hovedparten af landets anmeldere. Efter premieren i går på første afsnit af den nye ombæring, er der stort set kun begejstring at spore. Både over Søren Sveistrups manuskript, Mikkel Serups instruktion og de skuespillere, med Sofie Gråbøls Sarah Lund i spidsen, der lægger krop og stemme til dramaet.

"Lad os sige det kort på moderne dansk: Det er fucking fremragende," skriver Politikens Henrik Palle, der kvitterer med fem stjerner ud af seks efter "et mildest talt hæsblæsende gensyn med det engelske kongehus’ foretrukne krimiserie og detektiv. "

Læs Politikens anmeldelse her

I Morgenavisen Jyllands-Posten mener Niels Lillelund, at "det klæder "Forbrydelsen" at have bevæget sig ind i storkapitalens og den danske småpolitiks cirkler. Man undgår de værste klicheer og twister dygtigt nogle faste forestillinger om verdens og Danmarks orden." Niels Lillelund, der også drysser fem stjerner af seks mulige ud over første afsnit, skriver videre, at serien er "noir på den fede måde, når den forlener kendte steder med en ukendt uhygge og fare."

Læs Jyllands-Postens anmeldelse her

BTs Niels Lind Larsen er enig med kollegerne på Politiken og Morgenavisen Jyllands-Posten i, at "Forbrydelsen III" efter første afsnit er tæt på at være helt oppe at ringe. Også han giver fem ud af seks stjerner. "Holder sæsonens udlægsniveau, bliver ’Forbrydelsen III’ endnu mere spændende, barsk og overbevisende end sine forgængere", vurderer Niels Lind Larsen.

Læs BTs anmeldelse her

I Berlingske mener Jakob Steen Olsen -   ligeledes fem stjerner ud af seks mulige -  at "udgangspunktet er mere end i orden." DR har øvet sig, og det kan man se, skriver han, og "det er faktisk svært at forestille sig en mere veloplagt optakt end den, der blev seerne til del søndag aften".

Læs Berlingskes anmeldelse her

I Dagbladet Information konkluderer Christian Monggaard, at serien også denne gang "begynder så stemningsfuldt og effektivt, at man næsten ikke kan vente på næste afsnit." Også selv om det, ifølge Christian Monggaard, stadig ikke er synderligt interessant at se Sarah Lund, "der jokker rundt i de samme problemer som altid med at forene familie-og arbejdsliv. "

Læs Informations anmeldelse her

Anderledes negativ end hovedparten af anmelderne af Ekstra Bladets Henrik Queitsch, der nøjes med at give tre ud af seks stjerner. Hovedforfatteren Søren Sveistrup og hans kollegaer har, ifølge Henrik Queitsch, " i frygt for at kede seerne begået den klassiske fejl, at læsse alt for mange informationer på. " Desuden undrer det Henrik Queitsch, at DR stadig ikke har lært at mikse lyd, så man rent faktisk kan høre hvad folk siger med fjernsynet på normal lydstyrke." Især når de snakker så meget, som det er tilfældet her."

Læs Ekstra Bladets anmeldelse her

I Storbritannien, hvor den 10 afsnit lange serie vises til november, har enkelte aviser allerede for nogle dage siden anmeldt de to første afsnit, som de fik forevist i København. Vicky Frost fra The Guardian, skrev efter endt kigning:

"Jeg tænkte på, om jeg ikke kunne overtale nogle til omgående at vise mig de næste otte afsnit."

I The Telegraph gav anmelderen Neil Midgley fire ud af fem stjerner. Neil Midgley mente, at anden sæson af "The Killing", som serien hedder på engelsk, manglede noget af den følelsesmæssige styrke, der lå i første sæson. Men han spåede også, at tredje sæson vil nå helt op på første sæsons niveau:

"Det britiske publikum kan se frem til en virkelig sjælden oplevelse," konkluderede han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.