Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Stjerne Radio

Stjerne Radio med ny udstilling

Stjerne Radio blev begyndelsen til aktiv modstand under besættelsen. I 2015 genskabtes forretningen på den oprindelige adresse Istedgade 31. Nu fornyes udstillingen.

Stjerne Radio. Foto fra besættelsestiden.
Stjerne Radio. Foto fra besættelsestiden.

I september 1942 åbnede Stjerne Radio i Istedgade nr. 31. Den blev drevet af Carl Munch og Tom Søndergaard. De sendte snart udsendelser fra BBC og forretningen blev et tilløbsstykke og skabte den specielle Istedgade-modstandsånd. I forretningen mødtes folk, der senere skulle blive aktive frihedskæmpere og i forretningens baglokale blev i 1943 den borgerlige modstandsgruppe Holger Danske dannet. Tom Søndergaard blev gruppens ledende medlem. Nazisterne bombede til sidst forretningen, men efter krigen genåbnede den som radioforretning. I 2015 genskabte en komité forretningen med en vinduesudstilling på den oprindelige adresse. Den 29. august i år blev vinduesudstillingen fornyet og man kan ved at gå forbi Stjerne Radio med dets oprindelige facade genskabt få en fornemmelse af besættelsestidens Istedgade.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.