Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stigende kulturinteresse i Aarhus

Kunstmuseet Aros, Moesgaard Museum og Musikhuset Aarhus har alle oplevet stigende besøgstal i 2015.

Bl.a. Aros’ udstilling af kinesisk kust var en succes. Foto:?Kim Haugaard
Bl.a. Aros’ udstilling af kinesisk kust var en succes. Foto:?Kim Haugaard

Mens Aarhus ruster sig til at være europæisk kulturby næste år, går det rigtigt godt for kulturinstitutionerne i Danmarks næststørste by.

Aarhus Stiftstidende har gjort besøgstallene op, og der er fremgang at spore for en lang række af byens teatre, musiksteder og museer. Topscoreren er kunstmuseet Aros, som sidste år slog rekord i antallet af beøgende. 569,324 gik gennem tælleapparaterne og så udstillinger med bl.a. Monet og kinesisk kunst.

Dermed er Aros stadig Danmarks næstmest besøgte kunstmuseum, kun overgået af Louisiana i Humlebæk, der sidste år kunne bryste sig af hele 724.580 gæster.

På den aarhusianske andenplads kommer det nye Moesgaard Museum, som åbnede i oktober 2014. Her slog 517.603 besøgende vejen forbi. Også Musikhuset Aarhus har haft over en halv mio. i sæderne: 507.973 købte billet til koncerter og forestillinger i huset, hvilket er en stigning på hele 77.000 fra året før. Det var bl.a. publikumssuccesen med musicalen »Dirty Dancing«, som med 26 udsolgte forestillinger bidrog til tallenene.

Kun det kulturhistoriske museum Den Gamle By, der ligger på en aarhusiansk fjerdeplads, oplevede tilbagegang, hvilket, ifølge museet, skal tilskrives dårligt vejr i den ellers så populære december måned.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.