Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stephen King skamroser »Borgen«

Den amerikanske gyserforfatter Stephen King er fuldstændig vild med danske dramaserier og nævner »Borgen«, »Broen« og »Forbrydelsen«, som nogle af de bedste tv-serier lige nu.

Den amerikanske gyserforfatter Stephen King er vild med danske tv-serier, bl.a. »Borgen«.
Den amerikanske gyserforfatter Stephen King er vild med danske tv-serier, bl.a. »Borgen«.

Stephen King, forfatteren bag bl.a. gyserklassikeren »Ondskabens Hotel« sidder klinet til skærmen for at se danske tv-serier som »Borgen«, »Broen« og »Forbrydelsen«. Det fremgår i hvert fald af den liste over Kings favorit tv-serier fra 2012, som det amerikanske magasin Entertainment Weekly har fået King om at lave.

Her figurerer det politiske drama »Borgen« simpelthen på en førsteplads, mens den dansk/svenske tv-serie »Broen« er nummer fire og krimiserien »Forbrydelsen« er nummer syv.

Om »Borgen« siger Stephen King:

»Sidste Babett Knudsen spiller Birgitte Nyborg, som bliver Danmarks første kvindelige statsminister (...) Når familie og ambitioner kommer i konflikt på amerikansk tv, vinder familien alt for ofte (og for urealistisk). Der er ikke noget, som er pakket ind i vat her (...). Lige nu skal du bare vide, at »Borgen« er det bedste drama på noget sprog.«

Mens »Borgen« er placeret på en førsteplads, har Stephen King fundet plads til nyere anerkendte amerikanske tv-serier som »Breaking Bad«, »Sons of Anarchy«, »Game of Thrones«, »The Walking Dead« og »Revenge«, mens 90'er serien »The X Files« dukker op på en tiende plads. Den israelske serie »Prisoners of War« er også på listen, men sammen med de danske serier, er det den eneste serie, som ikke er amerikansk.

Stephen King har »Broen« på sin fjerdeplads og »Forbrydelsen« på sin syvendeplads. Om »Forbrydelsen« siger han bl.a.:

»Sofie Gråbøl skinner som den besatte detektiv Sarah Lund.«

»Borgen« er blevet sendt på en smal amerikansk kabelkanal, mens »Forbrydelsen« er lavet i en amerikansk version, hvilket også snart bliver tilfældet med »Broen«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.