Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Star Wars-ulykke ender i søgsmål

Under indspilningerne til den seneste »Star Wars«-film brækkede Harrison Ford sin fod i en arbejdsskadeulykke.

Actor Harrison Ford, recipient of the Albert R. Broccoli Britannia Award for Worldwide Contribution to Entertainment, poses at the Britannia Awards hosted by BAFTA Los Angeles in Beverly Hills, California, in this October 30, 2015 file photo. To match FILM-STARWARS/FORD REUTERS/Danny Moloshok/Files
Actor Harrison Ford, recipient of the Albert R. Broccoli Britannia Award for Worldwide Contribution to Entertainment, poses at the Britannia Awards hosted by BAFTA Los Angeles in Beverly Hills, California, in this October 30, 2015 file photo. To match FILM-STARWARS/FORD REUTERS/Danny Moloshok/Files

København: Indspilningerne til den seneste "Star Wars"-film, "The Force Awakens", var ved at gå grueligt galt for Hollywood-veteranen Harrison Ford.

I rollen som Han Solo filmede den i dag 73-årige skuespiller en scene på kulissen for rumskibet Tusindårsfalken, men pludselig smækkede en tung hydraulisk dør i, da filmstjernen var på vej igennem dem.

Ford brækkede benet i sammenstødet og blev så medtaget, at optagelserne måtte udskydes i flere uger, fordi den aldrende actionhelt skulle opereres og efterfølgende genoptrænes.

Den Oscar-nominerede skuespiller fik en klækkelig sum i erstatning, men nu ser produktionsselskabet bag "Star Wars" ud til at skulle op med pengepungen igen.

De britiske arbejdsskademyndigheder, Britain's Health and Safety Executive (HSE), sagsøger nu Foodles Production Ltd. for overtrædelser af fire punkter på landets sundheds,- og sikkerhedsproducerer for arbejdspladser.

- Ved gældende lov skal arbejdsgivere foretage de nødvendige foranstaltninger for at beskytte sine ansatte - det gælder lige så meget på et filmset som på en fabrik, skriver HSE i en pressemeddelelse, som blandt andre CNN bringer.

- Vi har undersøgt sagen grundigt og har fundet tilstrækkelige beviser for at tage det hele vejen til retten, lyder det videre fra myndighederne.

Sagen afgøres den 12. maj ved retten i High Wycombe, Buckinghamshire, cirka to år efter ulykken, der skete i de britiske Pinewood Studios i Buckinghamshire i juni 2014.

Det er ikke oplyst, hvor meget arbejdsskademyndighederne sagsøger produktionsselskabet for, men den uhyre populære sci-fi-franchise slog i december rekorden for at være den film, der hurtigst har indtjent over en milliard dollar.

I øvrigt er optagelserne til den ottende film i sagaen om stjernekrigsuniverset netop gået i gang.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.