Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sprogofficer snuppede debutantpris til bogfest

Modtageren af Bogforums debutantpris er uddannet på Forfatterskolen og har været udsendt til Afghanistan.

Anne-Cathrine Riebnitzsky får prisen overrakt af Bogforums projektleder Stine Hjortlund Kristoffersen.
Anne-Cathrine Riebnitzsky får prisen overrakt af Bogforums projektleder Stine Hjortlund Kristoffersen.

Anne-Cathrine Riebnitzsky ligner ikke de fleste i forfatternes rækker.

Ikke kun fordi hun her til formiddag ved åbningen af BogForum i Bella Center på Amager fik årets debutantpris på 50.000 kroner - det er der kun en lille eksklusiv gruppe af forfattere, der kan prale af, men også fordi hun har et højst usædvanligt cv for en forfatter.

Hun er uddannet på Forfatterskolen og sprogofficer i russisk, og hun har været udsendt til Afghanistan og har været ansat på den danske ambassade i Moskva.

Hun får årets debutantpris for romanen "Den stjålne vej", der handler om tre skæbner i det martrede land;

En ældre troende ingeniør, der bliver taget til fange af Taleban - og imod alle odds overlever, en 10-årig hjemløs dreng, der som mange andre drenge er blevet voldtaget af afghanske politifolk og må kæmpe med sin skam, og en kvinde, der kæmper mod Taleban, sin mand og sit samfund for kvinders rettigheder, bl.a. retten til uddannelsen.

- Allerede som 15-årig besluttede jeg, at jeg ville være forfatter, og siden da har jeg drømt om at få Debutantprisen, siger Anne-Cathrine Riebnitzsky, der så meget glad, smuk og rørt ud, da hun fik prisen.

Formanden for bedømmelseskomiteen Mona Madsen, fritids- og kulturchef i Solrød, siger, at Anne-Cathrine Riebnitzsky har skrevet en usædvanlig bog.

- Den er spændende, medrivende og super godt komponeret. Og så er den også et stykke folkeoplysning, siger Mona Madsen.

Anne-Cathrine Riebnitzsky var en af 32 indstillede debutanter, og hun blev valgt blandt dygtige og velanmeldte forfattere som bl.a Olga Ravn, Stine Askov og Jesper Stein.

Prisen er tidligere givet til forfattere som Knud Romer, Christian Jungersen og senest Erik Valeur.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.