Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Springsteen på vej med selvbiografi

Syv år har rockstjernen skrevet på sin selvbiografi, Born to Run, der udkommer til september.

Bruce Springsteen - på vej med længe ventet selvbiografi.
Bruce Springsteen - på vej med længe ventet selvbiografi.

I over 40 år har han hamret den amerikanske drøm og virkelighed ud i skarpe, personligt ladede tekster og grandiøse ballader. Det er ikke fordi, det har skortet på efterspørgslen på en selvbiografi, men den har ladet vente på sig. Nu er Bruce Springsteen så klar, og 27. september udkommer »Born to Run« verden over, er det netop blevet annoncereret fra det amerikanske forlag Simon & Schuster.

Syv år har Springsteen skrevet på selvbiografien og han skruer ikke selv ned for forventningerne. »Det er en underlig ting, at skrive om en selv. Men i et projekt som det her, er skribenten nødt til at komme med et løfte om at vise læseren sit sind. Jeg har prøvet at gøre det på de her sider,« lover Springsteen i en pressemeddelelse.

Springsteen anno 1975, hvor Born to Run udkom pryder forsiden på selvbiografien.
Springsteen anno 1975, hvor Born to Run udkom pryder forsiden på selvbiografien.

Bogen vil angiveligt beskrive opvæksten i Freehold, New Jersey, midt i den »poesi, fare og mørke«, der satte gang i hans fantasi, hans ubarmhjertige trang til at blive noget ved musikken, de tidlige dage som barstjerneband i Asbury Park, og hvordan E Street Bandblev til det band, det blev. Og så loves der »afvæbnende ærlighed« om de personlige kampe, der også har drevet Bruce Springsteen frem.

I 2014 fortalte Springsteen i et interview med New York Times, at hans personlige favorit-forfattere var Cormac McCarthy, Philip Roth and Richard Ford. Specielt Ford, hvis bøger ofte foregår i New Jersey og ifølge Springsteen ramte kystmiljøet på en prik.

Det hidtil tætteste man er kommet på Bruce Springsteen, var Peter Ames Carlins biografi »Bruce«, der udkom i efteråret 2012 og også byggede på en række samtaler med »The Boss« - et kælenavn, som Springsteen aldrig selv har været for vild med, fremgår det af bogen.

»Born to Run« bliver i Danmark udgivet af Politikens forlag, og herfra kalder forlagschef Kim Hundevadt det for  »en sjældent ærlig og indsigtsfuld selvbiografi.«

»Bruce Springsteen tager ikke kun læseren med gennem sin ikoniske musikalske karriere, der strækker sig over næsten 50 år. Men også gennem en personlig historie fyldt med den form for kærlighed og svigt, tillid og usikkerhed, kampe og succes, som alle kan spejle sig i,« angiver forlagschefen i præsentationen.

Inden bogen udkommer til efteråret kan fans stadig håbe på, at bossen kommer til Danmark inden udgivelsen på hans »The River Tour«, hvor der foreløbig kun er offentliggjort seks koncerter i Europa fra maj til juli.

Springsteen og E Street Band: Born to Run:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.