Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sort/Hvid bygger nyt teater i Kødbyen

Sort/Hvid får fast adresse i Kødbyen. I slutningen af 2016 vil et nyt teater stå klar i en fredet slagtehal.

Sort/Hvids kunstneriske direktør Christian Lollike og resten af det teater, der tidligere hed Café Teatret, flytter permanent ind i Staldgade i Kødbyen.
Sort/Hvids kunstneriske direktør Christian Lollike og resten af det teater, der tidligere hed Café Teatret, flytter permanent ind i Staldgade i Kødbyen.

Byggebudgettet er på plads, og det er en nu en realitet, at Sort/Hvid får et nyt permanent teater i en slagtehal på Staldgade i Kødbyen.

Teatret forventes at stå klar i slutningen af 2016. Det meddeler Sort/Hvid i en pressemeddelelse efter, at det er lykkedes at få samlet ni millioner kroner i støtte fra en række fonde samt Københavns Kommune.

Anmeldelse: Sort/Hvids »Opvisning i lavt selvværd«

Sort/Hvid har været hjemløst siden efteråret 2014, hvor teatrets daværende domicil i Skindergade blev ramt af en alvorlig brand. Teatret har dog i en periode huseret i Kødbyen i interimistiske rammer, men nu bliver der altså bygget et moderne og permanent teater i lokalerne på Staldgade.

Sort/Hvids nye teater bliver bygget i en fredet slagtehal, hvor mobile vægge skal skabe et fleksibelt scenerum, der kan tilpasses den enkelte teaterforestilling samt arrangementer som litteraturoplæsninger, filmvisninger, koncerter, borger- og debatmøder.

»Arkitektonisk handler projektet om en meget spændende måde at indrette et nyt teater på. Samtidig er det vigtigt for os, at der er tale om et teater, der også åbner dørene som et kulturhus for en utroligt bred gruppe af brugere,« siger Esben Danielsen, der er direktør for Lokale og Anlægsfonden, som er blandt de fonde, der har ydet økonomisk støtte til Sort/Hvid.

En flygtnings indre kamp

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.