Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sofie Gråbøl: Jeg har kun afsløret morderen én gang

I aften sidder en stor del af Danmarks befolkning klinet til skærmen kl. 20.00 for at se, om deres bud på gerningsmanden i "Forbrydelsen" holder stik.

Sofie Gråbøls søn kan ikke forstå, hvorfor hun ikke kan fortælle, hvem gerningsmanden i "Forbrydelsen" er.
Sofie Gråbøls søn kan ikke forstå, hvorfor hun ikke kan fortælle, hvem gerningsmanden i "Forbrydelsen" er.

Jo tættere Sarah Lund kommer på at opklare mordgåden, jo flere kommer hen og tester deres teorier om gerningsmanden på Sofie Gråbøl. Hun lytter, men holder tæt. Kun én gang har hun brudt sin tavshedspligt.

- Det er imponerende, at vi har formået at holde det hemmeligt endnu en gang. Og det er endnu mere imponerende, at det ikke slipper ud i udlandet – Norge, Sverige og England – som ser den forskudt, siger Sofie Gråbøl til bt.dk.

Selv fik hun først morderens navn ved sidste læseprøve.

- Søren Sveistrup (manusforfatter, red.) holder morderen hemmelig for hele holdet hele vejen, lige indtil vi sidder til den sidste læseprøve, hvor det bliver afsløret i historien. Ikke engang det menneske, der spiller morderen, ved, at han er morderen.

Kun én gang har hun overtrådt sin tavshedspligt, nemlig da hun under anden sæson fortalte det til en kræftsyg kvinde, der ikke kunne bære at dø uden at vide, hvem morderen var. Så Gråbøl puttede navnet i en konvolut til kvinden, der nåede at få brevet, men ikke at se serien til ende.

Selv ser Sofie Gråbøl sjældent ’Forbrydelsen’, mens den kører. Det gælder også i aften. Hun skulle egentlig mødes med sine kolleger og se sidste afsnit, men hun har børnene, Bror på 11 og Gudrun på otte. Men selvom de begge falder for alderscensuren på 15 år, er serien ikke gået deres ører forbi, skriver bt.dk.

- Jeg har jævnligt bataljer med min søn om, hvem gerningsmanden er. Han kan simpelthen ikke forstå, at jeg ikke bare kan sige det til ham, så han pendler mellem forskellige taktikker, fra vrede: ‘fandeme for dårligt’ til: ‘jeg er jo din søn, hvordan kan du...’ Så må jeg forklare, at når man lover nogen noget, så skal man holde det, siger Sofie og slår en latter op.

Hvem tror du, der står bag drabet på kidnapperens datter og hvorfor?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.