Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sømænds vilde sexliv: Få styr på fakta og myter

"Sex and the Sea" lyder titlen på en ny udstilling, som Museet for Søfart lokker med i efteråret.

Saskia Boddeke og Peter Greenaways fantasifyldte foto illustrerer MS Museet for Søfarts kommende udstilling om sex og sømænd.
Saskia Boddeke og Peter Greenaways fantasifyldte foto illustrerer MS Museet for Søfarts kommende udstilling om sex og sømænd.

Der er den med sømanden med nonnen, der er myten om en pige i hver havn, og der er sange som »Alle sømænd er glade for piger« og mange andre, der ligner. Ja, der er nok af myter om sømænds frie og interessante sexliv, så nu vil M/S Museet for Søfart vise en udstilling, der sætter lys på, hvor meget sex, der er virkelighed, og hvor meget der er myter.

Udstillingen »Sex & the Sea« åbner  9. september og viser blandt andet en række interviewfilm, som kunstneren Saskia Boddeke og den verdenskendte filminstruktør Peter Greenaway har lavet. Her fortæller en række sømænd om livet til søs, og den frihed, man oplever og udlever – også seksuelt. Det er samtidig et opgør med fortællingen om den heteroseksuelle sømand, lyder det i en pressemeddelelse.

»Vi ser frem til at vise et hudløst ærligt portræt af sømænds drømme, længsler, savn og sexliv. Udstillingen tager fat om et af de mest tabuiserede emner inden for søfarten – nemlig sømænds sexliv og deres beretninger om livet på havet. Det går godt i spænd med M/S Museet for Søfarts ambition om at fortælle de personlige historier – også de kontroversielle af slagsen,« siger Ullaf Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart i Helsingør.

Udstilling vil også vise erotiske souvenirs, havfruer, potensfremkaldende fluer, barmfagre galionsfigurer og erotiske kokosnødder hjembragt af sømænd, forlyder det, ligesom der i løbet af udstillingsperioden bliver inviteret til tabusaloner og debatter om bl.a. tatovering og sømandsdating.

»Sex & the Sea« er blevet til i et samarbejde mellem M/S Museet for Søfart, Saskia Boddeke & Peter Greenaway (Luperpedia Foundation), Sjöhistoriska Museet i Stockholm og Maritiem Museum Rotterdam, som udstillingsideen udspringer fra, oplyser museet i Helsingør, der i 2013 flyttede ind i en ny spektakulær museumsbygning ved havnen i Helsingør, tegnet af Bjarke Ingels' tegnestue.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.