Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skulptur af blod og hår nedsænkes i Marianergraven

Enorm stålstjerne med blod- og hårprøver fra 3.000 mennesker skal ligge på det dybeste sted på kloden.

Hornsleths store stålstjerne skal ned på havets dyb. 
Hornsleths store stålstjerne skal ned på havets dyb. 

En otte gange elleve meter stor stålskulptur formet som en stjerne bliver i weekenden nedsænket på 11 kilometers dybde i Marianergraven. 

Det er den kontroversielle kunstner Kristian von Hornsleth, der står bag skulpturen, som foruden seks ton stål består af hår og blod fra 3.000 mennesker fra hele verden.  

Mennesker over hele verden – fra Oklahoma og København til Shanghai og Guam – har givet blod til projektet ved forskellige events.

Kæmpestjernen er en del af Hornsleths verdensomspændende "Deep Storage Project", der har været fire år undervejs, og nu nærmer sig afslutningen. Det mest spektakulære ved projektet er netop nedsænkningen af stjernen og de 3.000 DNA-prøver i Marianergraven, som er det dybeste sted på kloden.

»Stjernen er en hyldest til menneskets splittelse mellem selvdestruktion og fremtidsvisioner. Den er inspireret af vores nysgerrighed og de udfordringer, nysgerrigheden giver,« siger Hornsleth. 

»På den ene side minder skulpturen mig om en kompliceret asymmetrisk struktur, som vækker min nysgerrighed efter at løse mysteriet. På den anden side minder stjernen mig om, hvor meget jeg holder af at drømme om fremtidens uendelige muligheder,« forklarer kunstneren.


 
Nedsænkningen er planlagt til på søndag, men alt efter vejrforholdene kan det også blive lørdag eller mandag. 

En søsterskulptur, der indeholder blod og hår fra indbyggere i Vejle, er i øvrigt netop blevet indviet i Vejle. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.