Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuespillerindes milliardfirma anklages for at sælge »kemisk suppe«

Jessica Albas firma, The Honest Company, der sælger alt fra sæber til rengøringsmidler, bliver anklaget for at vildlede forbrugerne.

Jessica Albas firma hedder The Honest Company, men sure forbrugere i både Los Angeles og New York trækker nu firmaet i retten og beskylder The Honest Company for at være det stik modsatte - uærlige.
Jessica Albas firma hedder The Honest Company, men sure forbrugere i både Los Angeles og New York trækker nu firmaet i retten og beskylder The Honest Company for at være det stik modsatte - uærlige.

København: Nok hedder Jessica Albas firma The Honest Company, men sure forbrugere i både Los Angeles og New York trækker nu firmaet i retten og beskylder The Honest Company for at være det stik modsatte - uærlige.

Sammen med fire forretningspartnere stiftede den i dag 34-årige skuespillerinde i 2011 The Honest Company, der er et online livsstilsunivers, som sælger rene husholdningsprodukter fra sæber til rengøringsmidler uden farlige kemikalier i.

Men to privatpersoner mener nu, at firmaet har fusket med mærkaterne og sælger kemifyldte produkter under dække af, at de skulle være plantebaserede og naturlige.

I alt bliver 41 produkter i sortimentet anklaget for at vildlede forbrugerne til at betale overpris for noget, der bliver solgt under falske forudsætninger.

Det skriver CNN, der har fået fat i retspapirerne, som er indgivet til US Court District på Manhattan i New York.

- Produkterne bliver solgt som "naturlige", "plantebaserede" og påskrevet "ingen skrappe kemikalier i", men faktisk indeholder de en opsigtsvækkende række syntetiske og giftige ingredienser. Honests produkter er en kemisk suppe, står der i anklagerne.

Kravet lyder på 33 millioner kroner, som kan blive seksdoblet. Ifølge retspapirerne købte sagsøgerne en shampoo, en balsam og en kropssæbe i New York og rettede efterfølgende henvendelse til firmaet om at ændre etiketterne.

Men eftersom The Honest Company ikke rettede bagsiden af produkterne, ser de ingen anden løsning end at sagsøge firmaet, lyder det i søgsmålet.

Selv afviser The Honest Company, der er en milliardindustri, alt.

- The Honest Company tager sit ansvar over for forbrugerne alvorligt og står stærkt bag vores produkter. Påstandene er uden belæg, og vi vil på det kraftigste forsvare denne retssag.

Der er endnu ikke sat en dato for afgørelsen af tvisten.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.