Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuespillerformand: Manifest fastholder et momentum

Et manifest fra folk i film- og teaterbranchen kræver en »ny kultur med nultolerance over for sexisme«.

Et manifest fra folk i film- og teaterbranchen kræver en »ny kultur med nultolerance over for sexisme«.
Et manifest fra folk i film- og teaterbranchen kræver en »ny kultur med nultolerance over for sexisme«.

Flere end tusind kvinder og mænd i den danske film- og scenekunstbranche har underskrevet et manifest, som er et opgør med sexisme, krænkelser og overgreb i branchen.

Katja Holm, skuespiller og formand for Dansk Skuespillerforbund, er en af dem, som har skrevet under.

Hun kalder manifestet for »et fremragende initiativ«.

»Det er et vigtigt manifest. Jeg kan bakke op om alt, hvad der står.«

»Jeg er selv skuespiller, men jeg er også formand. Jeg er både en del af branchen og en af dem, som skal være med til at tackle det her problem i organisationen fremover,« fortæller formanden om grunden til, at hun har valgt at skrive under.

I manifestet lyder det, at underskriverne ønsker en »ny kultur med nultolerance over for sexisme, seksuel chikane og seksuelle overgreb i den danske film- og scenekunstbranche«.

Desuden ønsker de et opgør med »tavshedskulturen og de patriarkalske strukturer, der ligger til grund for den«.

Manifestet er ifølge Katja Holm en slags» kollektiv fastholdelse« af, at det skal være slut, og at der skal arbejdes på at få det til at ske.

»Det er også en fastholdelse af et momentum. Så det ikke bare bliver, at nogle organisationer gør noget velmenende i øjeblikket, men at der bliver skabt nogle langsigtede løsninger.«

»Det her er ikke overstået til marts eller april. Der skal skabes nogle holdbare løsninger. Og vi støtter alle sammen, at der skal være et sundt arbejdsmiljø,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.