Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuespiller Peter Steen er død

Efter længere tids sygdom er skuespiller Peter Steen, der er kendt fra roller i »Olsen-Banden«, »Taxa« og »Arven«, død 77 år gammel.

Peter Steen er død, 77 år. I 2004 fik han Bodil-prisen for bedste mandlige birolle i Per Flys film "Arven".
Peter Steen er død, 77 år. I 2004 fik han Bodil-prisen for bedste mandlige birolle i Per Flys film "Arven".

Den danske skuespiller Peter Steen er død, 77 år gammel. Efter længere tids sygdom sov han stille ind torsdag aften.

»Han åndede bare ud. Han havde Alzheimers, så det var en længere proces,« siger hans søn, Rasmus Steen, til ekstrabladet.dk.

Peter Steen blev optaget på Det Kgl. Teaters elevskole i 1960. I sit virke som skuespiller havde han roller i vidt forskellige produktioner som »Olsen-banden«, hvor han spillede kriminalassistent Mortensen, TV-serien »Taxa« og Per Flys film »Arven«. Sidstnævnte vandt han i 2004 både en Bodil og en Robert for i kategorien »Bedste mandlige birolle«.

Danskerne kender ham også fra TV-serier som »Edderkoppen«, »Rejseholdet« og Morten Korch »Ved Stillebækken«.

Beskrevet som en skuespiller med sans for de »fine psykologiske nuancer« har han ud over de mere populære TV-titler også spillet professor Higgins over for Karen-Lise Mynsters Eliza og i Neils Simons skilsmissekomedie »Tør vi elske?«.

Inden Peter Steen brød med Det Kgl. Teater i 1974, skrev han stykket »Jo mere vi er sammen«, som samme scene opførte i 1970.

Ud over skuespillet fungerede han som censor på Statens Teaterskole, oversatte udenlandsk dramatik - primært angelsaksisk - og skrev sine erindringer i bogen »Tak Skæbne« fra 2003, hvor han åbenhjertigt reflekterede over sine tre forliste ægteskaber, om teaterkunsten og en hård barndom.

Peter Steen tilbragte de sidste mange år af sit liv sammen med sin kone i Svaneke på Bornholm.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.