Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuespiller og dukkemager Thorkild Demuth er død

Thorkild Demuth stod bag et hav af tv-produktioner til børn. Pinselørdag døde han i en alder af 90 år.

Thorkild Demuth lagde blandt andet stemme til "Fredagsbio", der er introen til dukkeprogrammerne med "Anna og Lotte".
Thorkild Demuth lagde blandt andet stemme til "Fredagsbio", der er introen til dukkeprogrammerne med "Anna og Lotte".

Instruktør, skuespiller og dukkemager Thorkild Demuth sov Pinselørdag stille ind i en alder af 90 år, skriver DR.

Han er indbegrebet af tv-minder for en hel generation, der så børnetime i 1960'erne og 1970'erne.

Thorkild Demuth stod bag et hav af elskede og kendte tv-produktioner til de små og mellemstore i 1960'erne og 1970'erne.

I sin tid i Danmarks Radios Børne & Ungdomsafdeling var han med til at skabe de nu legendariske udsendelser som "Ingrid og Lillebror", "Sørøver Sally" og "Magnus Tagmus".

Derudover lagde Thorkild Demuth stemme til "Fredagsbio", der er introen til dukkeprogrammerne med "Anna og Lotte".

Thorkild Demuth blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1950-1952, og i årene efter arbejdede han på teatret. Siden flyttede han til København, hvor han blev ansat i Danmarks Radio.

I 1974 flyttede han tilbage til Sønderjylland, hvor han gik i gang med at spille børneteater og siden rejste landet rundt med sine forestillinger.

Han var også med til at åbne Folkemusikhuset i Ribe, hvor han blandt andet spillede harmonika, indtil en dårlig hånd satte en stopper for det musikalske arbejde.

Som 70-årig stoppede han med børneteater, men han var langt fra mættet af teaterarbejdet. Han var med til at skabe kulturhuset Emanuel i den gamle frimenighedskirke i Skærbæk og spillestedet Trøjborg Performance.

Han har desuden instrueret masser af amatørteater og spillede en rolle i filmen "Frygtelig Lykkelig", som er filmatiseringen af sønderjyden Erling Jepsens bog af samme navn.

Frem til sin død boede han i Mjolden ved Skærbæk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.