Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuespiller anklager Scientology for seksuelt misbrug

Leah Remini håber, at hun kan få FBI til at efterforske Scientology-religionen.

Leah Remini vandt prisen for Outstanding Achievement in Reality Programming for den første sæson af Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Reuters/Fred Prouser
Leah Remini vandt prisen for Outstanding Achievement in Reality Programming for den første sæson af Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Reuters/Fred Prouser

København. Fra barnsben var skuespillerinde Leah Remini, bedst kendt for sin rolle som Carrie i "Kongen af Queens", tilknyttet Scientology, og ifølge hende foregår der både fysisk og seksuelt misbrug i religionen, hvor eksempelvis Tom Cruise og Elisabeth Moss er blandt de celebre medlemmer.

- Scientologys regler dikterer, at børn er voksne mænd og kvinder i små kroppe. De tror, at en syvårig pige ikke skælver, hvis hun bliver kysset passioneret, fortæller Leah Remini i et interview med The Hollywood Reporter.

- Hvis et barn bliver udsat for et overgreb, kan barnet eller dets forældre ikke gå til politiet, for det er imod reglerne. Det skal ordnes internt. Overgrebsmanden vil få spirituel vejledning, mens ofret for overgrebet bliver straffet for selv at tiltrække overgrebet, siger skuespillerinden.

Om den hjerteløse behandling af børn, der bliver udsat for overgreb, konkluderer Leah Remini:

- Der er ikke nogen ofre i Scientology. Alt, der sker for dig i Scientology, sker, fordi du fik det til at ske, siger hun.

Med sin serie "Leah Remini: Scientology and the Aftermath" håber hun at gøre flere troende fri og ideelt samle så mange beviser, at hun kan pudse FBI på den moderne trosretning.

- Jeg vil have FBI, politiet, Justitsministeriet og Skattevæsenet i gang. Hvis FBI vil have noget fra hånden, skal de bare lave en razzia. Alle, der har været i Scientology, har mapper, og alt, man nogensinde har sagt, er i de mapper, siger skuespillerinden.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.