Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skam slutter med fjerde sæson: Her er hovedpersonen

Den norske successerie "Skam" har afsløret, at det bliver Sana, der får hovedrollen i den sidste sæson.

Den norske serie Skam slutter efter fjerde sæson, der får den elskede Sana som hovedperson. Free/Foreningen Norden /nrk P3
Den norske serie Skam slutter efter fjerde sæson, der får den elskede Sana som hovedperson. Free/Foreningen Norden /nrk P3

Det bliver Sana, som seerne i den kommende sæson af den norske serie "Skam" kan få lov til at følge helt ind på teenageværelset og i de inderste tanker.

Men sæsonen bliver også den sidste, skriver NRK, der også har delt et link til traileren.

Den norske hitserie har tidligere haft Eva, Noora og senest Isak i hovedrollen, og fans af den populære serie har længe gættet på, hvem der blev omdrejningspunktet i fjerde sæson.

Blandt nogle af favoritterne var netop den selvsikre Sana og naive Vilde, mens andre heppede på Even fra tredje sæson eller Magnus, som i den seneste sæson også fik en mere fremtrædende rolle.

Sana, den norske muslim med ben i næsen og humoren i orden, er hovedperson i den fjerde sæson af den norske hitserie SKAM. Her stillfoto fra traileren. Se traileren i artiklen nedenunder.
Sana, den norske muslim med ben i næsen og humoren i orden, er hovedperson i den fjerde sæson af den norske hitserie SKAM. Her stillfoto fra traileren. Se traileren i artiklen nedenunder.

Danske fans af den populære ungdomsserie, der er nået langt ud over hjemlandets grænser, får dog lidt vanskeligere ved at følge med i den kommende sæson.

I januar meddelte NRK P3 nemlig, at serien ikke længere ville kunne streames via den norske tv-station NRK's hjemmeside og fra NRK P3's egen "Skam"-side uden for Norge.

Det var et krav fra IFPI, der er foreningen for de internationale pladeselskaber og en af musikbranchens rettighedsorganisationer, der gjorde, at NRK geoblokerede serien, så den fremover kun kan ses i Norge.

Det skete, fordi serien i stor grad bliver streamet fra udlandet, men rettighederne til den musik, som bruges i serien, har kun været gældende for Norge og nordmænd, der rejser eller bor i udlandet.

Dermed mente IFPI, der sørger for, at kunstnerne får betaling for den musik, der bruges på radio, film og tv, at den oprindelige aftale ikke længere gjaldt.

Danske DR har købt rettighederne til "Skam", men det er endnu uvist, hvornår fjerde sæson rammer de danske tv-skærme.

Kunder hos Yousee får dog også mulighed for at følge med i den norske kultserie. Selskabet gør nemlig NRK-kanalen tilgængelig på Yousee Tv Film, hvorfra serien kan streames.

Se traileren her: http://skam.p3.no/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.