Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
På spidsen

Skal vi have en Eastside Festival i Dyrehaven?

Lars Rix, kulturredaktør
Lars Rix, kulturredaktør

I sidste weekend blev der afholdt en helt ny festival, Heartland Festival, ved Egeskov Slot på Fyn.

I denne weekend er der så Northside Festival i Aarhus, og om lidt slippes musikken løs i Roskilde og herefter følger en nærmest uendelig række af større eller mindre musikfestivaler overalt i Danmark.

I København sker der også noget. Distortion er netop overstået og om lidt afvikles de stadigt mere populære nichefestivaler som Copenhell og Copenhagen Jazzfestival.

Festivalarrangører er et driftigt folkefærd, og i denne uge forlød det så fra arrangøren af Northside i Aarhus, at de i fem år har haft kig på en ny festival i København – en slags Eastside, om man vil.

Det lyder jo umiddelbart rigtig godt og det virker også som om, at der er et hul i markedet i starten af august, hvor folk er kommet hjem fra ferie. Tidligere lå den lille festival Vanguard her med placering i Søndermarken, men holder orlov i år og ingen ved reelt, om den vender tilbage.

Spørgsmålet er nærmere, om det er en pendant til Northside, der er behov for. Jeg tror, at det bedste ville være en kombination. Noget af Northside med en række af de navne, festivalen med sin booking i ryggen er i stand til at sætte på programmet, kombineret med noget af det bedste, som den netop overståede Heartland kunne byde på. For her satsede man ikke blot på musik, men også kunst, mad og de såkaldte »talks«, hvilket publikum tog rigtig godt imod.

Det koncept kan meget vel vise sig brugbart for det underholdningskrævende og forvænte københavnske festivalpublikum, som kun kan indfanges, hvis de føler, at de får noget helt unikt og specielt.

Så er det blot et spørgsmål om rammerne. Man kan ikke frasige sig, at Northside med sin placeringen i Ådalen ved Aarhus og Heartland i de smukke omgivelser ved Egeskov Slot på Fyn også har stor succes på grund af deres placering.

Det er svært at se, hvor man kunne finde de samme muligheder i København uden at gentage de samme gamle travere med Søndermarken, Femøren, Fælledparken m.m. Så hvorfor ikke rykke nordpå? Alt efter størrelse og omfang kunne jeg sagtens forestille mig en festival i eksempelvis Dyrehaven.

Lidt velvillighed fra de involverede myndigheder og så nogle gode festivalfolk til at prøve tingene af.

Jeg ville købe en billet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.