Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sender julekalender med 25 afsnit

En TV-julekalender plejer som bekendt at strække sig 24 dage. Det er ikke tilfældet for DRs nye familiejulekalender i år.

En del af holdet bag DRs nye familiejulekalender "Julestjerner".
En del af holdet bag DRs nye familiejulekalender "Julestjerner".

Mens TV2s julekalendere til børn og voksne i år er genudsendelser, er DR klar med nyt til både store og små. Og som noget helt nyt strækker Michael Wikke og Steen Rasmussens familiejulekalender "Julestjerner" sig over 25 afsnit.

"Julestjerner" handler om den 13-årige Sus, som skal flytte fra et højhus i storbyen til et gartneri i landsbyen Brorfelde. Det er ikke den eneste omvæltning i Sus' liv. Hendes far (Rasmus Bjerg) er blevet fyret fra Dansk Samtalekøkken, fordi folk ikke taler rent meget sammen i deres køkkener længere, og hendes mor (Szhirley) skal snart føde.

"Julestjerner" følger Sus, da hun med familien rykker til Brorfelde. Her stifter hun bekendtskab med grusgravsgrevinden Vera (Birthe Neumann), som arbejder på at udvide sit imperium. Den kvindelige lastvognsmekanikeren Kim (Caroline Henderson) og hendes ni år gamle søn Bob, som er usædvanligt teknisk begavet, og den legendariske rockmusiker Big-J (Troels Lyby), som er alene med sønnen Bob - moren forsvandt på mystisk vis for syv år siden, men Bob er sikker på, at hun er derude et sted.

Da Sus ankommer til Brorfelde dukker en ny funklende stjerne op på himlen, og Sus, Tom og Bob beslutter sig for at undersøge årsagen samtidig med, at der sker mystiske ting. Blandet andet ser rockmusikeren Big-J i bogstavelig forstand lyset, da han for første gang ser stjernen i et teleskop, og han går i gang med komponere musicalen "Soul jul", som skal redde forsamlingshuset fra konkurs.

På trods af mange problemer lykkedes det Big-J at opsætte musicalen, som TV-seerne kan se i det sidste afsnit af julekalenderen, som bliver sendt 1. juledag.

DRs anden nye julekalender er for voksne og hedder "Jul i kommunen". Det er en satirisk serie, der handler om livet i den fiktive kommune, Givsted. Lars Ranthe spiller en borgmester med store ambitioner, der gerne vil have både Champions League og Tina Turner til kommunen, mens Mathilde Norholt spiller oppositionspolitiker.

TV2 inviterer til et gensyn med familiekalenderen "Jul i Valhal" fra 2005, mens det voksne publikum kan gense "The Julekalender" med De Nattergale.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.