Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Satanister vil opføre statue af Satan

Oklahoma City er blevet skuesplads for en kamp om retten til at opføre monumenter på offentlig grund. En gruppe satanister vil opføre en statue af Satan.

Udsnit af en tegning af statuen, som er foreslået af gruppen The Satanic Temple. 
Udsnit af en tegning af statuen, som er foreslået af gruppen The Satanic Temple. 

En gruppe satanister fra New York, der kalder sig "The Satanic Temple", vil gerne opføre et satanisk monument i Oklahoma City. Monumentet skal stå foran Oklahoma State Capitol, der er regeringsbygning for staten Oklahoma, ved siden af en religiøs statue, der omhandler De Ti Bud. 

De Ti Bud-statuen er opført for private penge og under store protester. En række grupper mener, at når politikerne vil godkende den statue, skal de også godkende monumenter for andre trosretninger og særinteresser. 

Ud over satanisterne har bl.a. People for the Ethical Treatment of Animals, satiregruppen Church of the Flying Spaghetti Monster og en gruppe hinduer også søgt om tilladelse til at opføre et monument foran regeringsbygningen, skriver philly.com. 

"The Satanic Temple"s monument indeholder et stort pentagram og Satan som en figur med vinger og gedehoved, der er flankeret af et barn på hver side. Tilskuere kan så sætte sig på skødet af den sataniske figur. 

Ifølge gruppens talsmand, Lucian Greaves, vil monumentet kunne blive en turistattraktion.

“Statuen vil være et lys af medfølelse og empati for alle levende væsner. Samtidig vil statuen have en funktion, da den kan ævre en stol for mennesker i alle aldre, der kan sidde på Satans skød for at få inspiration og fordybelse," siger han til philly.com og tilføjer:

"Det handler i sidste ende om ytringsfrihed." 

Oklahomas politikere er dog ikke umiddelbart til sinds at godkende opførelsen af den sataniske statue. Byens bevarelsesudvalg har vedtaget, at der ikke vil kunne opføres flere statuer, indtil en retssag anlagt mod de Ti Bud-monumentet er afgjort.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.