Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
TV

Sandhedens time på slagmarken

»Game of Thrones« leverede sit til dato mest actionmættede afsnit og samtidig et af de allerbedste. Advarsel: Spoilere.

Kampscenerne med Jon Snow i denne sæsons sidste afsnit af »Game of Thrones« er tænkt, filmet og klippet, så de er en storfilm værdige. Foto: HBO
Kampscenerne med Jon Snow i denne sæsons sidste afsnit af »Game of Thrones« er tænkt, filmet og klippet, så de er en storfilm værdige. Foto: HBO

Det nyeste afsnit af »Game of Thrones« – kaldet »Battle of the Bastards« – er et mesterværk. Der er action på skærmen i stort set hele spilletiden, men det er ikke dét, der hæver afsnittet langt over gennemsnittet. Det er, at disse krigsscener er tænkt, filmet, klippet og efterbehandlet, så de er en storfilm værdig.

Særligt det sidste lange slag mellem en blod- og jordindsmurt Jon Snow og kujonen Ramsay Boltons hær er på højde med og ligefrem overgår nogle af de ikoniske kampe i Mel Gibsons Oscar-vinder »Braveheart« fra 1994. Og ikke siden HBOs Anden Verdenskrig-klassiker »Band of Brothers« har krig været portrætteret så flot og inddragende i en TV-serie.

Blandt højdepunkterne er den jordskælvsagtige facon de to hære mødes på, da Jon Snow står på midten af slagmarken. Herefter skal du lægge mærke til, hvordan kameraet følger Jon Snows første otte-ti brutale drab i det klaustrofobiske helvede, der straks opstår.

At vi får lov til at gennemleve hele hans oplevelse af slaget – blodrusen, fortvivlelsen, håbet – fungerer perfekt, og gennem hele afsnittet har man følelsen af at se en biograffilm med et budget på en milliard kroner og med nogle af Hollywoods bedste teknikere på holdet.

Sansa er den stærkeste Stark

Før, under og efter slaget formår HBO at fortælle en rørende, god historie. Ikke mindst Sansa viser sig endelig som den stærkeste Stark og hendes lille smil, da Ramsays egne køtere sætter tænderne i ham, fortæller alt om et menneske, der er gået fra at være en overpriviligeret, naiv pige til en stærk, handlekraftig og såret kvinde. En kvinde, der ved, hvad der skal til for at være på toppen i det nådesløse Westeros.

Jon Snow har også nogle af sine største øjeblikke gennem de seks sæsoner. Det er en mindeværdig scene, da han kæmper fri fra at blive trampet ihjel i en bunke af lig og op i den fri luft. Det er uforglemmeligt, da han senere undgår tre af Ramsays pile og i den direkte tvekamp er millimeter fra at slå ham ihjel med sine bare næver.

Jon Snow er typen, der af og til overgiver sig fuldstændig til sine følelser, som vi ser, da han forsøger at redde lillebror Rickon. Men denne totale blodrus, som han demonstrerer flere gange i afsnittet, er formentlig også opstået, fordi han ikke er »helt den samme« efter sit dødsfald.

Majestætiske drager

Vi må heller ikke glemme, at afsnittet begyndte lige så bjergtagende som det endte, da vi endelig så Daenerys Stormborns tre drager i direkte kamp. Hvordan de majestætisk og metodisk udslettede store dele af slaveejernes flåde var et pragtfuldt syn.

Denne åbningskamp i Mereen havde dog ikke en brøkdel af det spændingsniveau, der kendetegnede »Battle of the Bastards«. Man var aldrig i tvivl om, at Daenerys og Tyrion ville sejre. Til gengæld frygtede man til det sidste, at Jon Snow ville blive skudt/spiddet/trampet ihjel, og at Sansa atter ville blive Ramsays ejendom.

At det var Sansa Starks nyetablerede alliance med Littlefinger, der reddede Winterfell og Norden gør blot den politiske situation fremover endnu mere spændende. For Littlefinger er mange ting, men han er ikke en altruist.

Selv om vi er seks sæsoner henne føles »Game of Thrones« friskere og mindre forudsigeligt, end den har gjort i årevis.

Hvad: Game of Thrones. Sjette sæson, niende afsnit: »Battle of the Bastards«. Hvor: HBO Nordic eller CMore.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.