Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan bliver et menneske til et monster

Mere end en times arbejde med paryk, sminke og metervis af kunstige ar kræver det at forvandle skuespilleren Jacob Madsen Kvols fra nydelig ung fyr til Frankensteins monster på Aarhus Teater.

Jacob Madsen Kvol ved at blive forandret fra menneske til monster.
Jacob Madsen Kvol ved at blive forandret fra menneske til monster.

 I 1818 udgav den 21-årige Mary Shelley romanen "Frankenstein", og lige siden har den været en bestseller, både som bog, på film og teater.

I aften har Aarhus Teater skandinavienspremiere på instruktøren Lars Roman Engels version af fortællingen om den unge videnskabsmand, Victor Frankenstein - i skikkelse af Christian Tafdrup - og hans skabning, spillet af Jacob Madsen Kvols.

Forestillingen stiller nogle helt grundlæggende spørgsmål: Hvem giver os retten til at gå imod naturens orden og gøre os til herre over liv og død?

Et mindre eksistentielt, men lige så spændende spørgsmål kunne være: Hvordan forvandler man en nydelig ung mand som Jacob Madsen Kvols til et afskyvækkende monster?

Det spørgsmål giver makeup-artisterne Signe Dagmar Herlevsen og Kira Exe Stockholm svaret på i denne video fra sminkerummet på Aarhus Teater.

Artiklen fortsætter under tv-playeren

 

Mere end en times arbejde før hver forestilling, en specialfremstillet paryk og metervis af formstøbte operationsar, masser af teatersminke og ikke mindst professionelt håndelag kræver det, før Jacob Madsen Kvols kan gå på scenen som Frankensteins tragiske monster.

"Frankenstein" spiller på Aarhus Teater frem til 22. december. Læs mere på aarhusteater.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.