Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så er der fest: Distortion skal fejre Grundlovens fødselsdag

Folketinget og regeringen har hyret den københavnske gadefest Distortion til at hylde 1915-grundloven, som fylder 100 år 5. juni.

Dansende drenge på Sankt  Hans Torv på nørrebro under sidste års Distortion
Dansende drenge på Sankt  Hans Torv på nørrebro under sidste års Distortion

Slotsholmen forvandles til en festplads, når den københavnske gadefest Distortion gør sit indtog i de historiske omgivelser omkring Christiansborg.

5. juni 2015 fylder 1915-grundloven 100 år, og i den anledning har Folketinget og regeringen bedt Distortion om at fyre op for en folkefest.

Festen vil vare fra klokken 12 til 17 og fylde seks af Slotsholmens byrum. Der vil være musik, taler og aktiviteter på Christiansborg Slotsplads, kanalen fra Højbro Plads til Holmens Kirke, Prins Jørgens Gård, Bibliotekshaven, området omkring Børsen og Tøjhusgade.

Feststemningen er til at spore hos Distiortion-direktør Thomas Fleurquin, som glæder sig over at få lov til at fejre demokratiet og forene det med gadefest.

»Det er som en drøm at få lov til at skabe en begivenhed omkring den historiske borg, som har født København. Og så er grundloven af 1915 en markant udvidelse af demokratiet. Det skal man ikke tage for givet – det har da taget nogle tusinde år at komme hertil. Altså den idé om, at alle kan være med og bygge et system omkring det. Det er også lige det, som Distortions gadefester er baseret på: altså, at hvis du bare vil, så kan du godt,« siger han i en pressemeddelelse.

Folkefesten finder sted på tredjedagen under årets Distortion, som er den syttende af sin slags.

Årets Distortion begynder 3. juni på Nørrebro, og frem mod afslutningen 7. juni ventes tusindvis af mennesker at deltage i festerne rundt omkring i byen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.