Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rystet »Girls«-stjerne til journalist: »Jeg er heldigvis helt ligeglad med, hvad du synes«

En journalist fik tørt på, da han under et pressemøde kritiserede den populære skuespiller og skaber af kultserien »Girls« for at optræde nøgen.

Lena Dunham (tv) viste i går tænder, under præsentationen af seriens tredje sæson i Los Angeles, da hun af en journalist blev kritiseret for at have for lidt tøj på i serien »Girls«. Til højre ses Jemima Kirke.
Lena Dunham (tv) viste i går tænder, under præsentationen af seriens tredje sæson i Los Angeles, da hun af en journalist blev kritiseret for at have for lidt tøj på i serien »Girls«. Til højre ses Jemima Kirke.

LOS ANGELES: Lena Dunhams venner, der blandt andre tæller flere af hendes medskuespillere i kultserien »Girls«, kalder hende verdens sødeste menneske. Men der er undtagelser i sødmen, og i går viste Lena Dunham tænder under præsentationen af seriens tredje sæson.

Som fans af »Girls« vil vide, så optræder 27-årige Dunham jævnligt med meget lidt tøj på i HBO-serien, der i vid udstrækning er et portræt af Dunham selv, og som inkorporerer episoder fra hendes eget boheme-liv i New York-bydelen Williamsburg.

Måske var det netop derfor, at Lena Dunham smed elskværdigheden fra sig, da hun i går i Los Angeles under HBOs pressepræsentationen, blev kritiseret af en journalist for at optræde nøgen lidt for ofte og lidt for meget i serien.

»Der er helt fint, hvis du ikke synes, jeg er lækker, men jeg er heldigvis helt ligeglad med, hvad du synes,« sagde Lena Dunham lettere rystet til journalisten, der også gjorde sig uheldigt bemærket ved at sammenligne nøgenheden i »Girls« med nøgenheden i »Game of Thrones«.

Han mente, at den megen nøgenhed i sværd-og-trolddom-serien Game of Thrones var »naturlig«, mens Lena Dunhams udstilling i »Girls« af egen lidt store bagdel var »unaturlig«.

Sammenligningen fik Lena Dunhams producer Judd Apatow til at komme ilende til Dunhams undsætning.

»Du burde skamme dig. Prøv at sige det du lige sagde til din egen kæreste, og jeg garanterer dig, at hun smider dig ud på stedet,« sagde Judd Apatow, der i årenes løb selv har stået bag flere komedier, hvor mennesker gør sig selv til grin i fuld nøgenhed.

Ved præsentationen af seriens tredje sæson i Los Angeles talte Berlingske med seriens medproducer og medforfatter Jennifer Konner, der fortalte, at seriens scener bliver dissekeret og analyseret grundigt af tusinder loyale fans, der dog indimellem reagerer meget negativt med tweets og Facebook-opslag, når Lena Dunhams bare baller og bryster dukker op i serien.

»Vi læser og lytter gerne på kommentarer til serien, men der er en balance mellem at tage kritik til sig og til at blive lammet af frygt for ikke at gøre folk tilpas,« sagde Jennifer Konner.

Også Lena Dunhams nære veninde i virkelighedens verden, Jemima Kirke, der i serien spiller Lenas tålmodighedskrævende veninde Jessa, har måttet lære at tage sin pludselige berømmelse med både det sure og det søde.

»Det kom som et chok for mig, der ikke er rigtig skuespiller, hvor hurtigt man bliver allemandseje når man er med i en serie som »Girls«. Og uanset hvor meget man gerne vil, kan man ikke please dem alle. Nogle fans vil pludselig hade dig, hvis de synes at du træder ved siden af,« sagde Jemima til Berlingske.

»Girls« sæson 3 begynder på HBO den 13. januar. Under præsentationen i Los Angeles blev det samtidig annonceret, at en fjerde sæson vil blive produceret i løbet af 2014 med Lena Dunham foran og bagved kameraet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.