Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rumænsk drama gik hele vejen i Berlin

Hovedprisen ved den årlige filmfestival i Berlin er gået til den rumænske film »Barnets Stilling«. Søndag gives en publikumspris til den danskproducerede »The Act of Killing«.

Instruktøren Calin Peter Netzer fremviser sin guldbjørn, som han og de andre på holdet til »Barnets Stilling« vandt ved den 63. Berlinale.
Instruktøren Calin Peter Netzer fremviser sin guldbjørn, som han og de andre på holdet til »Barnets Stilling« vandt ved den 63. Berlinale.

Guldbjørnen ved den 63. udgave af den internationale filmfestival i Berlin, også kaldt Berlinalen, er lørdag aften gået til Calin Peter Netzers drama »Barnets Stilling«, oplyser arrangørerne på filmfestivalens hjemmeside.

Den rumænske film handler om en velhavende og herskesyg mor, der udnytter sin sociale position til at få sin søn ud af fængslet, efter han har kørt et andet menneske ihjel.

Sølvbjørnen, der gives til den næstbedste film, gik til Danis Tanovics »En episode i en skrotsamlers liv«, der skildrer to bosniske romaer, der desperat søger hjælp og behandling, efter deres ufødte barn dør.

Lørdag oplyste Det Danske Filminstitut, at den danskproducerede »The Act of Killing« af Joshua Oppenheimer har vundet den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen ved filmfestivalen, som afsluttes i denne weekend.

Publikumsprisen overrækkes ved en særvisning af filmen søndag, mens den økumeniske - den tværkirkelige - pris blev overrakt lørdag middag. Prisen gives til en film, som »formår at skabe forståelse for universelle, menneskelige værdier«.

»The Act of Killing« er produceret af Signe Byrge Sørensen og bringer seerne »helt tæt på bødler fra det indonesiske folkemord i 1965-66, der dengang som i dag dyrkes som helte, og som i filmen åbent fortæller om deres ugerninger og genopfører mordscenerne foran kameraet«.

Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har desuden modtaget festivalens fredspris for »A World Not Ours«. Filmen er engelskproduceret og er Fleifels videodagbog om livet i den palæstinensiske flygtningelejr Ain El-Helweh i Libanon, hvor instruktøren boede som ung i to år, inden han flyttede med sin familie til Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.