Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Standup:

Rimmers komiske kæpheste

Lasse Rimmer mener noget morsomt om næsten hvad som helst, og han er god til at formidle det. Når han improviserer, er han måske bedst, men den del kan også overdrives.

Lasse Rimmer har en høj frekvens af soloshows i disse år. Frekvensen af grin er også høj. Foto: PR
Lasse Rimmer har en høj frekvens af soloshows i disse år. Frekvensen af grin er også høj. Foto: PR

De senere år har Lasse Rimmer i modsætning til tidligere været flittig med sine oneman-shows. »Komiker« fra 2012 var brillant, og »Selvtilfreds« fra 2014 var også godt.

Men ligesom for knap to år siden mangler han også dennegang et overordnet tema for sit aktuelle show, »Kæpheste«. Den titel kan et standup-show jo ret beset hedde til enhver tid, for når man tænker over det, så er det jo lige netop det en standup-komiker gør. Hypper sine kæpheste.

Lasse Rimmer dyrker den ultraklassiske form for standup. En mand og en mikrofon på en scene i knap to timer. Det ene emne efter det andet, uden en rød tråd. En tirade for og imod p-vagter lod én kold, da han sammenlignede dem med jøder under Anden Verdenskrig. Det var simpelthen fortænkt.

Til gengæld var de selvironiske øjeblikke om, hvorfor 43-årige Rimmer åbenbart altid skal have en ung kæreste, virkelig morsomme.

Improviseret dialog med publikum

Det samme var en mere improviseret del af showet, hvor Rimmer inddrog Palle på 40 år og Robin på 21 år som aldersmæssige modsætninger, efterfulgt af en inspireret omgang tanker om app’en Tinder og DSB-togenes toiletter, der op til 1980erne blot var et hul i bunden af toget. Og meget mere til.

I dialogen med publikum kan Lasse Rimmer i lyntempo kombinere sig frem til vittigheder, der virker ud fra ganske få informationer. Hvad hedder du, hvad laver du, og hvor kommer du fra? Mere skal han ikke vide, før han fyrer løs og er konsistent sjov.

Jeg har ikke set tilstrækkelig mange shows på stribe til, at jeg kan vurdere, hvor meget der er lagervare, og hvor meget der er 100 pct. improvisationer, og det kan man vel næppe nogensinde alligevel, fordi den slags altid er en kombination. Men virkelig sjovt er det.

I torsdags i Greve, hvor jeg så showet, syntes jeg dog, at Rimmer for en sjælden gangs skyld overdrev dén del af showet. Og i en grad, så man sad og tænkte, hvad mon man gik glip af af alt det planlagte materiale? Lidt mere disciplin og en gennemtænkt linje i showet kan godt bruges næste gang.

Men på trods af den indvending er Lasse Rimmers niveau stadig meget højt, og de fire stjerner gælder også opvarmningsnavnet Mikkel Rask. Han lever ikke rigtig op til sit efternavn, fordi han ser syg ud, bleg som han er. Men ordene er hans egne, og han fik et godt tag i publikum med et for et føl imponerende skarpt materiale, som han med tiden helt sikkert vil aflevere mere tydeligt.

Hvad: Kæpheste – oneman-show med Lasse Rimmer.

Hvor: Rundt om i landet frem til 15. april.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.