Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Revisionsfirma efter kæmpe oscarfejl: Brian gjorde det

Vi påtager os det fulde ansvar, siger revisionshuset PwC, efter at en forkert film blev udråbt som vinder.

Revisionsfirmaet PwC har i mange år stået for at holde styr på uddelingen af oscarpriser. I år var det Martha Ruiz (tv.) og Brian Cullinan (th.). Det var sidstnævnte, der begik en kæmpe fejl, da prisen for bedste film skulle uddeles. Reuters/Lucy Nicholson
Revisionsfirmaet PwC har i mange år stået for at holde styr på uddelingen af oscarpriser. I år var det Martha Ruiz (tv.) og Brian Cullinan (th.). Det var sidstnævnte, der begik en kæmpe fejl, da prisen for bedste film skulle uddeles. Reuters/Lucy Nicholson

Manden bag det, der er døbt som den største brøler i oscaruddelingens historie, er udpeget.

Han hedder Brian Cullinan og er revisor ved revisionsfirmaet PwC, der står for optællingen af stemmer.

Cullinan gav den forkerte konvolut til skuespillerne Warren Beatty og Faye Dunaway, som skulle overrække den eftertragtede pris for årets bedste film.

Ved en fejl gik holdet bag filmen "La La Land" først op på scenen for at tage imod deres gyldne statuetter.

Men efter stor forvirring blev den rigtige vinder, "Moonlight", udråbt.

»Vi påtager os det fulde ansvar for den række af fejl og overtrædelser af protokollerne under gårsdagens oscaruddeling,« skriver PwC i en pressemeddelelse.

»De seneste 83 år har Akademiet betroet PwC showets integritet under prisuddelingen, og i går svigtede vi Akademiet.«

Fejlen, forklarer virksomheden, skete, fordi de to prisoverrækkere fik en backup-konvolut med navnet på vinderen af prisen for bedste skuespillerinde.

»Da fejlen opstod, blev protokollerne ikke fulgt tilstrækkeligt hurtigt af hverken hr. Cullinan eller hans partner,« skriver PwC.

Det var i stedet Jordan Horowitz, producer på "La La Land", som fra scenen i Dolby Theater gjorde opmærksom på forvekslingen.

»Venner, venner, jeg beklager. Nej. Det er sket en fejl. "Moonlight", det er jer, der har vundet bedste film. Det er ikke en joke,« sagde han.

Efterfølgende gik Warren Beatty også ud foran publikum igen:

»Jeg vil lige fortælle jer, hvad der skete,« sagde han.

»Jeg åbnede konvolutten, og der stod "Emma Stone - La La Land". Det var derfor, jeg kiggede så længe på Faye og på jer. Jeg prøvede ikke at være sjov,« lød forklaringen.

Der gik tre timer, før revisionshuset bekræftede, at prisoverrækkerne fik den forkerte konvolut.

Det vil tage år for PwC at komme sig oven på oscarbommerten. Det vurderer Tim Calkins, professor i marketing ved amerikanske Northwestern University, som kalder affæren for "lidt af en tragedie".

»Det er jo ikke avanceret matematik. PwC skulle sørge for at have det rigtige navn i den rigtige konvolut og give konvolutten til den rigtige person,« siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.