Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Respekt for operachefen

"Jeg synes, det er flot, at Sven vælger at siger hertil og ikke længere," siger operasolisternes talsmand, Sten Byriel om operachef Sven Müllers beslutning om at gå af i utide.

Sten Byriel, talsmand for operasolisterne, har respekt for Sven Müllers beslutning - og opfordrer ledelsen til at gøre de økonomiske vilkår i Den Kongelige Opera klar for eventuelle ansøgere til den ledige stilling.
Sten Byriel, talsmand for operasolisterne, har respekt for Sven Müllers beslutning - og opfordrer ledelsen til at gøre de økonomiske vilkår i Den Kongelige Opera klar for eventuelle ansøgere til den ledige stilling.

Blandt Den Kongelige Operas solister mødes operachef Sven Müllers beslutning om at forlade jobbet i utide med både respekt og sørgmodighed.

»Jeg har stor respekt for, at han vælger at gå – at han mærker i sin egen fornemmelse, at »nu er min grænse nået, jeg vil ikke være med til det her mere«. Sven vil gerne holde den kunstneriske fane højt, men har gang på gang været nødt til at gå på kompromis med det, han ønskede. Men han smækker ikke med døren, og det er fint. Han gør ikke en stor dramatisk ting ud af det, men overholder de forpligtelser, han har.«

Sven Müller bliver på Den Kongelige Opera et halvt år endnu, og det er Sten Byriel glad for.

»Sven har været en meget, meget fin operachef i en tid, hvor der har været den ene nedskæring efter den anden. Han har faktisk formået at holde et niveau på Det Kongelige Teater på operaen, som har været helt OK. Selvom de midler, han har haft til rådighed, ikke har været, som da Operaen åbnede for 11 år siden, har han formået at præstere nogle rigtig gode produktioner.«

Om muligheden for at få en ny operachef på internationaalt niveau, siger Sten Byriel:

»Jeg synes i hvert fald, at man over for ansøgerfeltet – hvis der kommer sådan et – skal være virkelig ærlig  med, hvad der økonomisk er at gøre med og ikke gøre med,« siger han. »Vi har tidligere haft en operachef, Keith Warner, som havde hørt nogle helt andre rammer at lave opera inden for, end der rent faktisk var, da han kom. Og det første, han blev mødt med, var en stor sparerunde, hvor der skulle spares virkelig mange penge. Han valgte at smække med døren og sige goodbye meddet samme.«

»Det var jo det synkende skib med et blødende operakor, som Sven tog. Han vidste godt, hvad han gik ind til. Men den virkelighed er også forandret. Der er endnu færre penge at arbejde med nu, og det, synes jeg, man skal huske at fortælle de mennesker, der søger stillingen.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.