Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

QUIZ: Hvor meget ved du om "Star Wars"-universet?

Disney har annonceret, at der kommer yderligere tre "Star Wars"-film og en tv-serie.

Star Wars-karaktererne optræder i mange former for populærkultur. Her har en kinesisk kunstner klædt sig ud som en stormtrooper. Scanpix/Wang Zhao
Star Wars-karaktererne optræder i mange former for populærkultur. Her har en kinesisk kunstner klædt sig ud som en stormtrooper. Scanpix/Wang Zhao

København. "Star Wars"-universet har i årtier tiltrukket millioner af fans verden over. Nu har Disney, som ejer rettighederne til "Star Wars", sagt, at der kommer yderligere tre spillefilm og en tv-serie.

Her kan du teste dig selv i din viden om "Star Wars"-universet.

 

1. Luke Skywalker er en gennemgående karakter i mange af "Star Wars"-filmene. Hvad hedder hans biologiske forældre?

a: Owen og Beru Lars.

b: Anakin Skywalker og Padmé Amidala.

c: Anakin Skywalker og Leia Organa.

d: Jar Jar Binks og Jabba the Hutt.

 

2. Hvem sagde de famøse ord, "I find your lack of faith disturbing"?

a: Darth Vader.

b: Han Solo.

c: Boba Fett.

d: Prinsesse Leia.

 

3. Da Anakin Skywalker bliver til Darth Vader i Episode 3, hvilken skuespiller er da inde bag Darth Vaders maske?

a: Mark Hamill.

b: Ray Park.

c: Hayden Christensen.

d: Ewan McGregor.

 

4. Hvad hedder Han Solos luftskib?

a: Tusindårsfalken.

b: Dødsstjernen.

c: Blokadeløberen.

d: Naboos Royale Luftskib.

 

5. Hvad er Han Solos profession i de film, hvor han medvirker?

a: Løjtnant i Imperiets flåde.

b: Dusørjæger.

c: Smugler.

d: Mekaniker.

 

6. Hvad hedder Samuel L. Jacksons karakter i "Star Wars"-filmene?

a: Qui Gon-Jinn.

b: Grev Dooku.

c: Lando Calrissian.

d: Mace Windu.

 

7. Mester Yodas særegne talemåde er elsket blandt "Star Wars"-fans. Hvem lagde stemme til den grønne jedimester?

a: Max von Sydow.

b: Frank Oz.

c: George Lucas.

d: Ian McDiarmid.

 

8. Hvis dna bliver brugt til at skabe klonhæren?

a: Grev Dooku.

b: Jango Fett.

c: Anakin Skywalker.

d: Darth Maul.

 

9. Hvilken sætning bliver i filmene sagt af både Luke Skywalker, Han Solo, C-3PO, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og Prinsesse Leia?

a: "Jeg har en dårlig følelse omkring dette".

b: "Det er en fælde".

c: "Lad wookien vinde".

d: "Vi er her for at redde dig".

 

10. Det første jeditempel ligger på en planet, hvor Luke Skywalker også har tilbragt mange år af sit liv. Hvad hedder planeten?

a: Naboo.

b: Tatooine.

c: Ahch-To.

d: Kashyyyk.

 

Svar: 1: b. 2: a. 3: c. 4: a. 5: c. 6: d. 7: b. 8: b. 9: a. 10: c.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.