Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prøv med skjulte optagelser blandt pensionisterne

Forfatteren Susanne Staun (Arkivfoto)
Forfatteren Susanne Staun (Arkivfoto)

Man kan godt blive træt af at se de samme trætte tricks virke gang på gang. Smid tøjet, og få taletid – virker hver gang. Lav en sjofel rubrik/bogtitel, og få læsere – virker hver gang. Sig noget upassende, f.eks. bøssedreng, i bedste sendetid, og giv DR klik – virker også hver gang.

Ligeledes forudsigeligt, at bøssedreng, som alle forargelige udsagn før og siden, forsyner godtfolket med en billig baggrund at brillere på: »Jeg er okay, han er et sort hul.«

Man ser den for sig, skoggerlatteren hos tilrettelæggerne af Debatten: »Hvis vi nu tager Krarup ind, falder han i, og så bliver der fest.« For helt ærlig: Den næsten 80-årige Søren Krarup var ikke den mest oplagte kandidat til en pultplads i en version af Debatten betitlet »Redder Macron EU.« Vel?

Og hvor let at forestille sig en helt anden håndtering af dette store problem. I stedet for at standse samtalen for at stirre ondt og belærende på en mand fra en svunden tid, kunne Clement jo bare være gået videre til noget anderledes ambitiøst. Men nej, for Clement vidste, at her var det moment, der ville sikre programmet omtale langt ud over det normale for en pæn og sober debat – som ingen i virkeligheden ønsker.

Det er almen viden, at Krarup er homofob. Han har kaldt homoseksualitet for en både en uhyggelig sygdom og et handicap. Hvis man derfor forventer andet end homofobisk tale fra Krarup, så har man ikke fulgt med i timen. Krarup var hyret til at gøre i nælderne. Og leverede.

»Selv tak,« kunne Krarup have sagt i stedet for den uskønne undskyldning. Selv tak for alle klikkene, og fordi jeg leverede langtidsholdbart dagsordenopium til folket. Det var så lidt.

Søren Krarup er vokset op i en tid, hvor man sagde bøssedreng med samme naturlighed som … gulerod. Alligevel forventes det, at Krarup slamsuger sine formative år og flere permissive årtier derefter for upassende ord, fordi tidsånden har givet stammen ret og pligt til at udskamme, hvad de har lært at opfatte som nedladende tale om minoriteter.

At være født i 1937, kan være en medvirkende årsag til ikke at være ajourført med et ord af nyere dato, som kan betyde det samme som bøssedreng, men som er væsentligt mere salonfæhigt, nemlig metroseksuel. For Macron er jo metroseksuel: velsiddende jakkesæt, velgroomet og lækker og lige til at spise på et halvt stykke rug. Sagde hun sexistisk.

Må jeg ikke give nærmeste public service-leverandør et tip til næste vedkommende dokumentar: Infiltrer et alderdomshjem eller en gruppe glade pensionister på golftur og lav en Stasi på deres ustyrlige tale med skjult udstyr. Jeg garanterer, at de gamle fjolser totalt har glemt at tjekke deres privilegier og vil levere en lind strøm af alt det forbudte kræs, der kan få selv den mindst krænkelsesparate ud på kanten af stolen. Eller kom hjem til mig, når de selv samme mennesker, der fremviser deres strunke rigtighed i offentligheden, slapper af og siger neger. »Det må man jo godt her,« som en medarbejder ved en venstreorienteret avis forleden lykkeligt sagde, da hun sank træt ned i den bløde stol. Det må man nemlig. Men jeg retter grammatikken.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.