Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prisregn til Marie Key

Sangerinden Marie Key blev den helt store vinder, da den danske musikbranche fejrede sig selv ved årets DMA-show lørdag i Forum i København.

Ganske vist blev hendes album »De Her Dage« udgivet allerede i oktober sidste år og kunne således sagtens have talt med, da musikbranchen uddelte sine priser i 2012.

Men måske blot for at sætte en tyk streg under den kunstneriske langtidsholdbarhed hos Marie Key blev det hende, der ryddede bordet, da den danske musikbranche fejrede sig selv ved Danish Music Awards lørdag aften i Forum i København.

Den danske sangerinde måtte gang på gang på podiet for at takke for den regn af priser, der tilfaldt hende. Således kunne hun gå hjem med statuetter i kategorier som Årets Danske Album, Årets Danske Kvindelige Kunstner, Årets Danske Hit, Årets Danske Sangskriver, Årets Danske Popudgivelse og Årets Danske Livenavn.

Men der faldt da også dråber på andre kunstnere. Mest på den danske hitduo Quadron med medlemmerne Robin Hannibal og Coco Karhøj, der tidligere i år udgav deres andet album »Avalanche«.

Quadron fik således overrakt tre DMA-statuetter for Årets Nye Danske Navn, Årets Danske Albumudgivelse og så fik duoens mandlige halvdel, Robin Hannibal, prisen som Årets Danske Producer.

Ud over Quadron modtog blandt andre Volbeat, Shaka Loveless, Nik & Jay, Allan Olsen og Yepha også priser.

På den internationale front løb Rihanna med prisen for Årets Internationale Album for »Unapologetic« og Daft Punk med prisen for Årets Internationale Hit med »Get Lucky«.

Tak til Shu-bi-dua

Og så var tiden kommet til overrækkelsen af Danish Music Awards Ærespris for lang og tro tjeneste. Og hvem andre end Shu-bi-dua, der i år kan fejre sit 40 års jubilæum som band, kunne modtage den pris overrakt af sidste års vinder, Thomas Helmig.

»Årets modtager af Æresprisen er et band med en imponerende karriere i bagagen. Men de er langt mere end det. De er en del af vores kollektive hukommelse og identitet som danskere. Når musik har den kraft, kan man kun bøje sig i støvet og sige tak,« lød juryens begrundelse, inden statuetten blev givet til forsanger Michael Bundesen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.