Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Henriks ønsker for sin begravelse er uændret

Prins Henriks sygdom ændrer ikke ved begravelsesplanerne. Beslutningen er ikke at nyere dato, oplyser hoffet.

Kongehuset: Prins Henrik lider af demens.
Kongehuset: Prins Henrik lider af demens.

Prins Henriks sygdom får ingen betydning for hans planer om ikke at blive begravet i Roskilde Domkirke, oplyser hoffets kommunikationschef, Lene Balleby til TV2.

Den 83-årig prins meddelte i sommer, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke.

Det skabte både debat og forundring.

»Prins Henriks sygdom ændrer ikke på beslutningen om begravelsen. Det er vigtigt at holde tingene adskilt. Prinsens beslutning er ikke af nyere dato«, udtaler hun til TV2.

Prins Henrik har endnu ikke fortalt, hvor han i stedet ønsker at blive begravet.

Onsdag oplyste kongehuset, at prinsen lider af demens.

Demensdiagnosen betyder, at den 83-årige prins' kognitive funktionsniveau er svækket, står der i en pressemeddelelse.

Det kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for prinsens alder, skriver kongehuset.

Og det "kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen", står der i pressemeddelelsen.

Dronningen sagde i sin nytårstale i 2015, at prins Henrik havde ønsket at drosle ned, og at han derfor gik på pension. Han ville dog fortsat passe nogle af sine protektioner og æreshverv, sagde dronningen.

Som en konsekvens af diagnosen vil prins Henrik fremover yderligere neddrosle sine aktiviteter, står der i kongehusets pressemeddelelse.

Der vil desuden blive taget stilling til protektionerne og æreshverv.

»Det er dronningen og den kongelige families ønske, at prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver,« tilføjer kongehuset i pressemeddelelsen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.