Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Henrik viste sig ved prins Felix' konfirmation

Hele den kongelige familie var samlet, da prins Felix blev velsignet og sagde ja til den kristne tro.

Dronningens næstældste barnebarn, prins Felix, bliver konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag den 1. april. Scanpix/Marie Hald
Dronningens næstældste barnebarn, prins Felix, bliver konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag den 1. april. Scanpix/Marie Hald

Den unge prins Felix blev lørdag konfirmeret omgivet af den kongelige familie, faddere og nære venner i Fredensborg Slotskirke i Nordsjælland.

Til lyden af hornmusik trådte den 14-årige konfirmand ud af kirken klokken 12.15. Efter ham kom dronning Margrethe iført hat og frakke i en blå farve. Og ved hendes side var prins Henrik, så de arm i arm gik de ud af kirken.

Ved den kristne ceremoni sagde prins Felix ikke trosbekendelsen i kor med sine skolekammerater, som mange andre konfirmander gør.

For han gik op ad kirkegulvet i fodsporene på sin far, prins Joachim, og storebror, prins Nikolai, da han traditionen tro modtog guds velsignelse alene.

Bibelversene i kirken blev læst højt af kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, der også er dronningens personlige støtte som sjælesørger.

Præsten har fulgt begivenhederne i den danske kongefamilie i mange år, og han har blandt andet viet Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary i Københavns Domkirke i 2004.

Dronning Margrethe og prins Henrik har inviteret konfirmanden og familien til frokost på Amalienborg efter ceremonien, hvor familien nu er på vej hen.

Fredensborg Slotskirke har dannet rammerne for mange af kongehusets kristne ceremonier, senest da prins Nikolai blev konfirmeret 18. maj 2013.

Og dronning Margrethe og prins Joachim sagde sit fadervor i kirken, da de blev konfirmeret i henholdsvis 1955 og 1982.

Prinsens fulde navn er Felix Henrik Valdemar Christian, han er lillebror til 17-årige prins Nikolai og den yngste søn af grevinde Alexandra og prins Joachim. Han er nummer otte i arvefølgen til den danske trone.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.